Anett Kontaveiti tabas haigusevimm.Foto: AFP / Scanpix
Tennis
20. september 2017, 11:07

Kontaveit haigestus Hiinas: proovisin ikkagi mängida ja vaadata, mis välja tuleb (2)

Maailma edetabelis 31. kohta hoidev Anett Kontaveit pidi täna Guangzhou turniiril peetud teise ringi mängus tunnistama austraallanna Lizette Cabrera üsna kindlat paremust. Kahvatul mängupildil oli oma põhjus - Kontaveit haigestus.

"Jõudu pole, pea käib ringi, hästi paha on olla," ütles Kontaveit telefonivestluses Õhtulehele, ja tema hääl oli tavapärasega võrreldes hoopis teistsugune, nõrk. "Siiski ei tahtnud ma mängu niisama ära anda. Läksin väljakule, proovisin mängida ja vaadata, mis välja tuleb."

Esimese seti 0:6 allajäämise järel jõudis ta teises seisuni 5:5, kuid vastasele tulid punktid hõlpsamalt. Kaks viimast geimi võitiski taas Cabrera.

Kontaveit oli augustis mänginud ebaõnnestunult USAs, kaotades kolmel turniiril järjest esimeses ringis. Ta lootis Guangzhou 250 000 dollari suuruse auhinnafondiga võistlusel mängukindlust taastada, avaringis ei tekkinud itallanna Jasmine Paolini vastu probleeme.

"Jah, tundsin end siin paremini kui eelmisel kuul USAs, jäin esimese mänguga enam-vähem rahule," märkis Kontaveit.

Ta loodab, et enesetunne läheb paremaks ning ta saab kaasa lüüa veel kahel Hiinas peetaval võistlusel: järgmisel nädalal Wuhanis ja ülejärgmisel nädalal Pekingis.