Foto: Kaspar Saaremets
Liigume
20. september 2017, 12:46

Loengusarja TREENI TEADLIKULT esimene loeng juba 26.09.2017 – lektor Ott Kiivikas

Tallinna Ülikooli korraldatav harrastussportlastele, aga ka treeneritele, lapsevanematele ja kõigile liikumisest huvitatule suunatud loengusari TREENI TEADLIKULT alustab eesootaval spordinädalal uut hooaega. Loengud toimuvad 26. september kuni 05. detsember teisipäeva õhtuti algusega kl 18.00, aadressil Räägu 49, Tallinn.

Loengusari keskendub praktiliste teadmiste edasi andmisele toitumise, alaselja ja õlaprobleemide lahenduste, harjutusvarade ja treeningsõltuvusele. Eraldi loengud on rattatreeningul võimsusanduri kasutamisest ning suusatamisest. Loengutel on lektoriteks pikaajalise kogemusega sportlane, treener ja toitumisspetsialist  Ott Kiivikas, ortopeedid dr Mihkel Mardna ja Madis Rahu, spordiarst dr Eve Unt, endine suusataja Anti Saarepuu, füsioterapeudid Katre Lust-Mardna, Sirli Hinn jt.

Esimesel loengupäeval räägib toitumisspetsialist Ott Kiivikas, kuidas õige toitumine aitab kaasa efektiivsemale taastumisele ja sporditulemuste paranemisele. Ott Kiivikas käsitleb oma loengus mitmeid olulisi teemasid, kust on võimalik saada teadmine, kuidas veel tervislikumalt elada ning oskuse mõista, kuidas toitumine aitab parandada saavutusvõimet jne. Samuti saab kuulaja näpunäiteid elukestvaks muutuseks ning kuidas toitumine ja treening panna täiendama teineteist. Käsitletakse õige toitumise ning väsimuse vahekorda, kuidas oma toiduaegasid paika saada, toitumiskava koostamist, makrotoitainete vahekorda, süsivesikute tähtsust kehalisel aktiivsusel, valkude vajalikkust lihaste taastumisel jne. Lektor vaatleb, kas rasvad on meie vaenlased, kas kehakaalu langus ja rasvapõletus on üks ja sama. Toitumine enne ja peale treeningut, toidulisandite ABC jpm.

Loengusarja programm sügisel 2017:

  • 26.09     Kuidas õige toitumine aitab kaasa efektiivsemale taastumisele ja sporditulemuste paranemisele? Toitumisspetsialist Ott Kiivikas
  • 03.10    Kuidas kasutada võimsusandurit rattatreeningutel? Rattatreener Karmen Reinpõld
  • 10.10    Kuidas joogat kasutada eesmärkide saavutamiseks, nt vaimne balanss, kaalukaotus        Joogatreener Silja Siller
  • 17.10    Lihaskrambi ja -pinge sündroom – põhjused, ennetamine ja ravi. Ortopeed dr Mihkel Mardna
  • 24.10    Söömisest spordiarsti pilgu läbi: müüdid ja tegelikkus. Vanemarst-õppejõud dr Eve Unt
  • 31.10     Kas treeningust on võimalik sattuda sõltuvusse? Rühma- ja personaaltreener Siim Kelner
  • 07.11    Praktiline harjutusvara istuvat tööd omavale sportlasele. Füsioterapeut Sirli Hinn
  • 14.11    Jõutrennist aeroobseni, friikartulitest salatini. Milline teekond valida vastavalt oma kehatüübile? Personaaltreener Mirko Miilits
  • 21.11    Alaseljavalu - põhjused ja võimalikud lahendused. Füsioterapeut Katre Lust-Mardna
  • 28.11     Miks me ei saavuta spordis püstitatud eesmärke? Endine suusataja Anti Saarepuu
  • 05.12     Harrastussportlase õlaprobleemid ja –vaevused. Ortopeed dr Madis Rahu ja füsioterapeut Kirsti Pedak

Iga loeng on kavas eraldi teemana. Huvilised võivad osaleda ühes või mitmes valitud loengus. Loengute algus kell 18:00. Toimumiskohaks Räägu 49, Tallinn. Ühest loengust osavõtumaks on 6 € (maksmine kohapeal, sularahas). Registreerumine ja lisainfo: tlu.ee/treeniteadlikult või [email protected].

Loengusarja korraldavad TLÜ Loodus- ja Terviseteaduste Instituut koostöös Liikumistervise innovatsiooni klastriga SportEST. Kaasrahastavad Euroopa Liidu Regionaalarengu Fond ja Tallinn Liigub.

Mõtestame oma treeningu, nii teeme seda mõnusamalt!