Rumeenia koondislane ja kunagine Kalev/Cramo äär Vlad Moldoveanu (paremal) esindab nüüd Istanbuli Büyükcekmecet.Foto: DANIEL MIHAILESCU
Korvpall
20. september 2017, 21:27

Tartu korvpallimeeskond sai Türgist ootamatu teate (3)

Korvpalli FIBA Europe Cupi sarja kvalifikatsiooniringides jõuab oktoobri alguses kätte ka Tartu Ülikooli kord, aga ennem tuleb Türgi meeskonnal Istanbuli Büyükcekmecel ja Ukraina meeskonnal Dnepropetrovski Dniprol selgeks teha, kumb tartlaste vastu astub.

Täna peetud kahemängulise seeria avakohtumise võitis Istanbulis mõnevõrra üllatuslikult Dnipro 89:88. Võidu tõi Dniprole viis sekundit enne lõppu Ukraina koondislane Dmitro Glebov, kes tabas kahepunktiviske. Võõrustajad läksid avaveerandi järel ette lausa 27:14, aga pärast seda mäng tasakaalustus.

Paberi peal tundub Büyükcekmece tugevam, sest seitsme võõrleegionäri seas on Eesti korvpallipublikule tuttavate Vlad Moldoveanu ja Vojdan Stojanovski kõrval ka Euroopa korvpallis aastaid tiirelnud Bracey Wright ja Jackie Carmichael.

Täna piirdusid Moldoveanu vastavalt 6 ja Stojanovski 4 punktiga, Türgi klubi resultatiivseim oli Wright 25 punktiga, Diamon Simpson lisas 19 ja 173 cm pikkune Erving Walker 18 punkti. Dniprole tõid Anton Dziuba 22 ja Oleksandr Mišula 18 silma.

Korduskohtumine peetakse nädala pärast Ukrainas, võitja selgub kahe kohtumise punktide summas. Teises eeringis toimub avamäng 4. oktoobril ja kordusmatš 11. oktoobril. Tartu mängib esmal võõrsil, siis kodus.