Avo Keel on üks Läti koondise peatreeneri kandidaatidest. Foto: LAURA OKS
Võrkpall
21. september 2017, 13:02

POLE PAHA! Lätlased otsivad võrkpallikoondise uut peatreenerit eestlaste seast (2)

Läti võrkpallikoondis otsib endale uut peatreenerit ning kandidaatide hulgas on ka kaks eestlast. 

Lõunanaabrite spordiportaali Sportacentrs´i andmetel selgub nende uus rahvuskoondise loots kolme kandidaadi hulgast. Valikus on venelane Boris Kolchin ning eestlaste Avo Keel ja Rainer Vassiljev. 

Varasem peatreener Raimonds Vilde jätkamisega ei arvestata. Nimelt koondasid Läti võrkpallurid jõu ning väljendasid peatreeneri suunal pahameelt. Mängijate ühine otsus olu, et Vilde käe all enam mängida ei soovita. 

"Keel on aastaid Eesti koondist juhendanud ja paaril EMil käinud. Viimastel hooaegadel on ta aga ainult klubide eesotsas olnud," kirjutab Sportacentrs. "Keel on väga kogenud treener, kes on ka koos Kolchiniga varasemalt töötanud." Lätlased ei välista ka võimalust, et see duo asuks üheskoos koondist juhendama. 

Vassiljevist räägitakse kui väga ambitsioonikast treenerist. "Praegu on ta küll Eesti koondises Gheroghe Cretu abimees, kuid sihid on kindlasti kõrgemad," teatab Sportascentrs. "Paljud Läti võrkpallurid tunnevad teda ja hindavad tema head taset." Küll aga on Vassiljevi üheks tingimuseks, et ta liitub vaid siis, kui Läti saab kindlasti Euroopa liigat mängida. 

Kes lõunanaabrite vollekoondise etteotsa valitakse, peaks selguma lähipäevadel.