Põhja-Korea poiss põllul. Pilt on illustreerivFoto: Reuters / Scanpix
Maailm
21. september 2017, 22:23

Lõuna-Korea jätkab sanktsioonidest hoolimata põhjanaabrile humanitaarabi saatmist (12)

Lõuna-Korea annetab agressiivse naabri Põhja-Korea abistamiseks 8 miljonit dollarit (6,7 miljoni eurot), vahendab The Guardian.

Helde annetus tuleb mõnevõrra üllatusena, sest praegu on läänemaailm pigem võtnud seisukoha Põhja-Koread sanktsioonidega veelgi enam pitsitada. Lõuna-Korea taasühinemisministeerium, mis keskendubki suhetele põhjanaabriga, andis loa saata Põhja-Koreasse humanitaarabi korras 8 miljonit dollarit. Ministeeriumi sõnul ei tohiks sanktsioonid mõjutada nälgivate ja vaesuses inimeste abistamist.

Annetus läks teele programmide toetuseks, mis Põhja-Koreas vastsündinuid ja rasedaid naisi aitavad. Kõige rohkem kulutatakse programmidele välja antud raha nälja ning näljast tingitud haiguste leevendamiseks.

Jaapani peaminister Shinzo Abe palus Lõuna-Koreal järele mõelda, kas rahasüsti ajastus on praegusel pingelisel ajal ikka kõige õigem. USA president Donald Trump allkirjastas täna uute sanktsioonide eelnõu ning Hiina keskpank teatas, et soovitab Hiina pankadel katkestada tehingud Pyongyangiga seotud ettevõtetega.