Anett Kontaveit.Foto: TOBY MELVILLE
Tennis
22. september 2017, 14:18

Haigus seljatatud? Kontaveit loositi Hiinas keerulisse tabelipoolde

Eesti naiste tennise esireket Anett Kontaveit (WTA 31.) alustab paari päeva pärast järjekordset WTA-turniiri, mis peetakse Hiina suurlinnas Wuhanis. Auhinnafondiks on koguni 2,6 miljonit dollarit ja kaasa teevad sisuliselt kõik maailma tugevamad.

Esimeses ringis tuleb eestlannale vastane kvalifikatsiooniturniirilt, teises ringis kohtub ta kas Prantsusmaa esindaja Kristina Mladenovici (WTA 15.) või tšehhitar Katerina Siniakovaga (WTA 50.). Kolmandas ringis võib edasipääsejat oodata maailma esinumbriks tõusnud Garbine Muguruza (Hispaania).

Põhiturniiri esimesed matšid peetakse pühapäeval, mängude järjekord pole veel teada. Sel nädalal tegi Kontaveit kaas Guangzhou turniiril, kus tema teekonna lõpetas teises ringis austraallanna Lizette Cabrera.

Pärast kohtumist tunnistas Kontaveit, et tema esituse rikkus haigus. "Jõudu pole, pea käib ringi, hästi paha on olla," ütles Kontaveit telefonivestluses Õhtulehele, ja tema hääl oli tavapärasega võrreldes hoopis teistsugune, nõrk. "Siiski ei tahtnud ma mängu niisama ära anda. Läksin väljakule, proovisin mängida ja vaadata, mis välja tuleb."

Siis lootis Kontaveit, et enesetunne läheb paremaks ning ta saab kaasa lüüa veel kahel Hiinas peetaval võistlusel: Wuhanis ja ülejärgmisel nädalal Pekingis.

Vaata kogu Wuhani turniiritabelit siit!