Olaf Tufte (paremal).Foto: MURAD SEZER
Sõudmine
22. september 2017, 15:40

FOTO | Sõudjaid ootavad MMil judinaid tekitavad roomajad

Sõudmise MM peetakse sel aastal USA linnas Sarasotas. Florida osariigi keskosas elutsevad lisaks vanaduspuhkust nautivatele pensionäridele ka hirmuäratavad alligaatorid ja mõned neist on pugenud ka sõudmiskanalisse.

Norra sõudelegend Olaf Tufte positas pildiportaali Instagram foto, kust on veepinna lähedal ujuv elukas selgelt näha. "Kas kardate seda tüüpi? (Koos Tuftega kahepaadiga sõitev) Kjetil Borch ja mina mitte. Sõuame kiiresti ja murrame su maha. Võtame oma noad kaasa ja teeme sinust kauboisaapad," kirjutas norralane pildi juurde. 

Eestlastest loodavad head tulemust teha paarisaerulise neljapaadiga sõudvad Kaspar Taimsoo, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaur Kuslap. Nende esimene start on pühapäeval.

Koondise peatreener Matti Killing ütles Eesti sõudeliidu koduleheküljele, et Florida tingimused on tavapärasest erinevad.

„Oleme pikast reisist kenasti taastumas ja aklimatiseerumine on jõudnud poole peale. Meestel on väike loidus küll veel sees, ent saame õigeks ajaks kõigest üle. Nii kuuma ja niiskesse kliimasse kui siin, pole mõtet ka väga vara tulla, sest nii võib efekt osutuda vastupidiseks,“ lausus kogenud juhendaja.

„Võrreldes Euroopa oludega on vesi siin palju kergem, See mõjutab libisemist ning tõmbefaasi. Veetunnetuski on seeläbi teine," lisas ta.