San Francisco 49ers'i mängijad Colin Kaepernick (paremal) ja Eric Reid USA hümni ajal põlvitamas. Pilt pärineb möödunud septembrist.Foto: AP / Scanpix
NFL ameerika jalgpalli liiga
23. september 2017, 13:09

Donald Trump NFLi hümniprotestist: kõik need mängijad tuleks vallandada (3)

Möödunud aastal Ameerika jalgpalli profiliigas NFL palju tähelepanu tõmmanud hümniprotestid (mängijad keeldusid USA hümni ajal seismast, vaid põlvitasid) on jätkuvalt teema. USA president Donald Trump kommenteeris eile asja endale omaselt reljeefselt.

"Kas teile ei meeldiks näha - kui keegi näitab meie lipu vastu lugupidamatust - NFLi klubi omanikku talle ütlemas: võtke see l**apoeg väljakule ära, ta on vallandatud?" küsis Trump retooriliselt.

Niisamuti julgustas Trump pealtvaatajaid säärase käitumise puhul staadionilt lahkuma. "Garanteerin, et see lõppeb. Lihtsalt tõuske ja lahkuge," ärgitas riigipea.

Protesti algataja oli San Francisco 49ers'i quarterback Colin Kaepernick, kes soovis niiviisi juhtida tähelepanu mustanahaliste ameeriklaste ebavõrdsele kohtlemisele ja politseivägivallale. Juhus või mitte, aga tänavu on sama mees töötu, mis ekspertide hinnangul on sportlikku taset arvestades naeruväärne.