Korvpallimekas Carmelo Anthonyt enam ei nähta. Foto: ELSA
Korvpall
23. september 2017, 20:20

ÜLLATUSPOMM! New York Knicks saab viimaks Carmelo Anthonyst lahti (1)

Carmelo Anthony on olnud vahetustehingu järjekorras pea poolteist aastat. Seni on teda New Yorkis paigal hoidnud vaid lepingus olev klausel, mis laseb tal vaidlustada iga tehingu, kuhu teda vastumeelselt topitaks. Lõpuks ometi pühkisid Knicksi tegelased sellest lepingust oma käed puhtaks. 

Melo (Anthony hüüdnimi - K.J) võimalikust üleminekust on räägitud juba pikemat aega, kuid klausli tõttu polnud tehingupartneri leidmine teps mitte kerge. Suvel oli mees väidetavalt nõus minema vaid Houston Rocketsisse ning seepärast istusidki kõik osapooled vaikselt oma nurgas omaette kirudes ja sajatades. 

Eile jõudis avalikkuse ette informatsioon, et Anthony on oma meelispaikadesse lisanud ka Clevelandi ja Oklahoma City ning õnnistusena tulnud uudist Knicks juba kasutamata ei jätnud. 

Jalamaid hakati läbirääkimisi pidama Thunderi esindajatega ning just äsja säutsus ookeanitaguse liiga telgitagustega hästi kursis olev Adrian Wojnarowski, et suurtehingust saabki asja. 

Anthony eest saab Knicks läänekonverentsi tiimilt vastu Enes Kanteri, Doug McDermotti ja 2018. aasta draft'i teise ringi valiku. 

Peamine põhjus, miks 33aastane ameeriklane nõustus Oklahoma City Thunderi oma nimekirja lisama, on meeskonnas juba ees ootavad superstaarid Russell Westbrook ja Paul George. 

Anthony oli 2013. aastal liiga suurim punktitooja ning kümnekordne tähtede mängul osalenud. USA koondisega on mehel ette näidata kolm olümpiakulda ning üks pronksmedal. Alates 2003. aastast unelmate liigas palliv mängumees on selle aja jooksul NBAs visanud 24156 punkti ehk keskmiselt 24,8 punkti mängus.