Kui Eesti koondise eest Andrus Raadik risti ette ei löönud, siis vähemalt hooaja alguses võtab ta Soome liigas rahulikult. Foto: Alar Truu
Võrkpall
23. september 2017, 22:02

Andrus Raadik pidi metsiku koondisesuve tõttu Soome liiga avakohtumist televiisori vahendusel vaatama

Täna sai meie põhjanaabrite juures lähte lentopallo Mestaruusliiga ehk võrkpalli Soome meistriliiga tänavune hooaeg. Ka tänavu tasub aeg-ajalt üle lahe kiigata, et uurida, kuidas möödunud hooajal liigas Pielavesi Sampo meeskonnaga kolmanda koha teeninud ning liiga kõige kasulikumaks mängijaks tunnistatud Andrus Raadikul läheb. 

Hooaja avakohtumises läks Sampo meeskond vastamisi mulluse viienda koha meeskonnaga Lakkapääga ning kuigi kahe avaseti järel tundus mäng kindlalt kotis olevat, läks võidupunktide kojutoomiseks Sampol vaja ikkagi viit geimi, alistades vastase 3:2 (25:15, 25:17, 23:25, 17:25, 18:16). Sealjuures tegutses tiim täna ilma Raadikuta, kes oli möödunud hooaja Soome liiga suurim punktitooja. 

"Tänast mängu sai jah televiisori vahendusel vaadatud," sõnas Raadik pärast mängu Õhtulehele. "Mind vaevab siin juba kaks nädalat säärelihas, kus on väike mikrorebend. Tegelikult on juba vana külaline, ka EMil sai sellega mängitud, kuid nüüd hooaja alguseks Soome tulles sai siin tehtud üks sõprusturniir, kus asi rohkem tunda andis."

"Praeguseks on kaks nädalat juba platsi kõrval veedetud ja ega selle ravimisega üle kolme nädala tavaliselt ei lähe," selgitas mees. "Vaikselt olen juba hüppamas käinud ja eks ole näha, kuidas trenni saab teha."

Mullu liigas kolmanda koha teeninud meeskond on tuumiku suures plaanis samaks jätnud. Kui esmapilgul peaks see uudis tähendama, et sama suur koorem langeb ka Raadiku õlgadele, siis automaatselt nii see pole. 

"Hooaja vahetusel toimus treeneritepingil muudatusi ja päris nii pole, et kõik on teada," lausus Raadik. "Pole kunagi mõelnud, et see koht on nüüd minu. Nüüd tuleb täpselt samamoodi treeningutel endast maksimum anda ja näidata, et kuulun põhikoosseisu." 

Üks Sampo uutest liikmetest on vanast ajast meie vollesõbralegi tuttav Enderwin Herrera. Aastatel 2009-2010 Tartu Pere Leiva koosseisu kuulunud venezuelalane on pärast kaht Kokkola Tiigrites veedetud aastat taas tee Sampo klubi juurde leidnud. Muuseas, Herrera valiti juba kümme aastat tagasi Soome meistriliiga kõige kasulikumaks mängijaks. 

See aga tähendab, et vähemalt nurgaründaja positsioonil on treeningutel maade jagamist küll. "Eks konkurents ongi see edasiviiv jõud," lausus eestlane. "Nii muutub paremaks ja hooaja lõpus tahaks jälle medalikonkurentsis olla."