Kalev/Cramo vs RaplaFoto: Martin Ahven
Korvpall
24. september 2017, 14:34

Saame tuttavaks: Kalev/Cramo teel seisavad Ungari parim klubi ja suurepärane treener

Valitsev Eesti korvpallimeister Kalev/Cramo kohtub täna kell 17 Kalevi spordihallis Meistrite liiga kvalifikatsiooniturniiri teise ringi avamatšis ungarlaste Székesfehérvári Albaga. Saame tuttavaks, millise meeskonnaga on tegemist.

Alba Fehérvár ehk Ungari kunagise pealinna Székesfehérvári esindusklubi on viiekordne Ungari meister (1998-2000, 2013, 2017). Viimased kaks tiitlit võideti kogu karjääri nii mängija kui treenerina Ungaris veetnud Branislav Dzunici juhendamisel.Dzunicil on nii Serbia kui Ungari kodakondsus.

Pärast 2013. aastal võidetud meistritiitlit saabusid klubi jaoks raskemajad ajad ning järgneval kahel hooajal lõpetati vastavalt kuuenda ja üheksandana. Peagi saadi taas jalad alla ja hetkel ollakse valitsevad Ungari meistrid. Aia taha läinud aastatel töötas Dzunic Paksi meeskonnas, kuid kogenud juhendaja naasis peagi Albasse ja aitas klubi tagasi tippu. 

Sel kuul on Alba pidanud hulga kontrollmänge, millest suurem osa on võidetud (näiteks Bratislava Interit, Tšehhi klubi Pardubicet ja mõnda kodust konkurenti), samas on saadud ka üsna üllatavaid kaotusi.

Senistes mängudes on suurimad punktitoojad olnud kauaaegne Ungari koondislane, varem nii Itaalia kui Hispaania liigas leiba teeninud Peter Lorant (31aastane, 206 cm pikkune) ning jänkid Kasey Hill (23, 185), kes kevadel lõpetas NCAA-karjääri väga tugevas Florida ülikoolis, ja Alandise Harris (26, 198), kes pärast ülikooli on profina mänginud Jaapanis ja Liibanonis.

Samuti on kontrollmängudes silma paistnud Luka Markovics (24, 196) ning veel üks kevadel NCAA-karjääri lopetanud jänki, DJ Fenner (23, 198). EM-finaalturniiril kaasa teinud tsenter Akos Keller (28, 208) ei ole seniste mängude põhjal hinnates veel õiget hoogu sisse saanud ning meeskonna ainus varemgi Euroopas mänginud jänki Trevis Simpson on klubi kodulehe andmetel vigastatud.

Mäng algab Kalevi Spordihallis kell 17.