Dwyane Wade.Foto: Jeremy Brevard
Korvpall
25. september 2017, 12:09

Vananev NBA staar ostis ennast Chicago Bullsist vabaks, kunagine superduo võib taas kokku saada

Möödunud kümnendi lõpus maailma parimate korvpallurite hulka kuulunud NBA staar Dwyane Wade saab õige pea valida uue koduklubi, sest senine tööandja Chicago Bulls nõustus ta vabaks laskma. Tõsi, selleks peab Wade loovutama 8 miljonit dollarit oma 23,8 miljoni dollari suurusest aastapalgast.

35aastane Wade oli kuni 2016. aastani mänginud profikorvpalli vaid Miami Heati ridades, aga möödunud suvel otsustas ta liituda kodulinnatiimi Bullsiga. 60 põhihooaja kohtumise jooksul viskas 193 cm pikkune tagamängija keskmiselt 18,3 punkti ning jagas kaaslastele 3,8 resultatiivset söötu. Karjääri keskmised näitajad on vastavalt 23,3 ja 5,7.

Uut meeskonda ei pea Wade kuigi pikalt otsima, sest kosilaste seas on nii Cleveland Cavaliers, San Antonio Spurs, Oklahoma City Thunder kui ka vana tiim Miami Heat.

Ookeanitagune meedia peab suurimaks soosikuks Cavaliersi, kes pakuks talle kohta algviisikus ja suurepärast võimalust finaalis mängida. Olulist rolli mängib ka pikaaegne sõprus Cavaliersi liidri LeBron Jamesiga. Miamis oldi koos aastatel 2010-2014 ja NBA tiitel võideti kahel korral.

LeBron James (paremal) ja Dwyane Wade 2014. aastal Miami Heati särgis. Foto: ANDY LYONS

Wade saab suurepäraselt läbi ka nädalavahetusel New York Knicksist Thunderisse vahetatud Carmelo Anthonyga. Nii tema kui ka teine Thunderi täht Paul George on asunud juba Wade'i moosima.

Bullsi mullusest "suurest kolmikust" ehk Wade'ist, Rajon Rondost ja Jimmy Butlerist pole meeskonda jäänud enam kedagi ning algava hooaja peamine eesmärk on olla piisavalt kehv, et 2018. aasta noormängijate draft'i järjekorras võimalikult eesotsas olla.

Samal ajal Wade'i uudisega sõlmis Bulls kahe aasta pikkuse lepingu Hispaaniat esindava montenegrolase Nikola Miroticiga. Kontraht on väärt 27 miljonit dollarit, aga pärast seda hooaega on Bullsil võimalus leping lõpetada.