Joni Kanerva saatis haiglast tervisi.Foto: Instagram / @johnnykanerva
Jalgrattasport
26. september 2017, 13:28

Autolt löögi saanud Soome rattur avaldas, et ei hinganud pärast avariid (1)

Reedel Bergenis maanteejalgratturite MMil saateautolt löögi saanud soomlane Joni Kanerva (22) andis Ilta-Sanomatele haiglast intervjuu, kus avaldas muuhulgas, et ei hinganud enam pärast kukkumist.

Seda ütles talle arst, kes sündmuskohal ta hingamise taastas ja ratturit eile haiglas vaatamas käis.

Praegu on Kanerva seisund stabiilne, kuid vigastused olid tõsised. Katkine rangluu, neli murdunud roiet, neljanda kaelalüli murd, õmblemist vajanud kõrv, rääkimata kriimustustest.

 

Kiitos kaikille tsempeistä ja viesteistä! Ne todella auttavat! Olosuhteisiin nähden olen kunnossa ja todella onnekas! Haluan myös kiittää Bergenin yliopistollisen sairaalan henkilökuntaa,lääkäreitä ja kaikkia osallisia sekä perhettäni tuesta ja mahtavasta hoidosta! Olen kiitollinen sydämeni pohjasta! Iso kiitos erityisesti ensimmäisenä paikalle saapuneelle rouvalle,anestesian lääkärille. Ilman hänen toimiaan en välttämättä pystyisi olemaan tässä kirjoittamassa tätä! / I want to from the bottom of my heart thank people of all the kind messages and wishes! They mean a lot to me. I want also thank the doctors and stuff of Bergen Academic hospital for awesome treathment! It will take some time to be healthy again but I will be some day! #bergen2017 #livetofightanotherday #cycling #roadsafety #alwayswearhelmet #helsebergen

A post shared by Joni Kanerva (@johnnykanerva) on

Kanerva rääkis, et tema kiirus oli enne kokkupõrget kuskil 60-70 km/h. "Vaatasin sekundiks oma jalgu ja kui pea tõstsin, oli minu ees auto. Lõin pidurid põhja," meenutas ta. 

"Mul oli ropult õnne, sest inimene, kes minuni esimesena jõudis, oli anestesioloog (narkoosiarst - M.T.), kes sai mind kohe magama panna."

Kanerva lisas, et kaelalüli ei vaja operatsiooni, kuid noormees peab kaks kuud kanda spetsiaalset kaelatuge. Bergeni arstid otsustasid, et ema rangluud opereeritakse hiljem kodumaal, kuhu ta saab kaelast sõltuvalt lähipäevil. "Saan valuvaigisteid, kuid nendest hoolimata kiirgab kaelast ja õlast üle keha väljakannatamatu valu. Kuid mul võinuks minna ka hullemini," jäi Kanerva positiivseks.

Mees tunnistas, et on kukkumise videot vaadanud. "Imestasin, et miks auto ei jäänud seisma, et vaadata, mis juhtus."

Juhtumit uurib Norra politsei.