Jari Matti Latvala.Foto: ANDREAS SOLARO
WRC
26. september 2017, 19:02

VIDEO | Jari-Matti Latvala avas kodulinnas vinge rallimuuseumi, kust ei puudu ka WRC uunikumid (2)

Soome WRC-sõitja Jari-Matti Latvala on juba pikemat aega oma kodulinnas Tuuris pusinud ühe projekti kallal, mis nüüd avalikuks sai. Nimelt avas mees väikelinnas rallimuuseumi, kust ei puudu autod, medalid ega rallisimulaator. 

Näitusel olevate autode seas on näiteks soomlase esimene rallimasin - Sunbeam Avenger, millega Latvala juba 9 aastaselt kodustel teedel ringi kimas. Loomulikult ei puudu väljapanekult ka mehe enda WRC autod ning neljarattalised erinevatest ajastutest. 

Rallisõbrale pakub kindlasti huvi 1983. aasta Audi Quattro, Juha Kankkuneni 1995. aasta Toyota Celica GT 4 ja Didier Aurioli jaoks 1999. aastal ehitatud Toyota Corolla WRC masin. 

Maja alumisest korrusest poole hõivab enda alla garaaž ning ülejäänud moodustavad laoruumid. Ülakorrusel võib tutvuda Latvala auhindadega, mille mees karjääri jooksul taskusse on pistnud. 

Nagu Soomes ikka, ei puudu ka Latvala muuseumilt saun.

2002. aastal WRC-rallil debüteerinud Latvala on 15 aasta jooksul jõudnud triumfeerida 17. etapil. Enim kordi, neli, on mees võidutsenud talvistel Rootsi radadel. Kodustel Jyväskylä radadel on Latvala poodiumi kõrgeimale astmele tõusnud kolmel korral.