Marie Turmann ja Harri Lill.Foto: Alar Truu
Talisport
27. september 2017, 10:17

HEA UUDIS! Tähtis otsus suurendab Eesti olümpialootusi

Rahvusvahelise Curlingu Föderatsioon otsustas oma aastakongressil suurendada maailmameistrivõistlustele pääsevate võistkondade arvu.

Meeste ja naiste curlingus pääsevad alates 2018. aastast MMile võistlema 12 võistkonna asemel 13 riiki. Ratastoolicurlingus pääseb aga maailmameistrivõistlustele 10 võistkonna asemel 12, mis annab lisavõimaluse kahele uuele riigile.

“Kindlasti on tegemist positiivsete otsusega, sest tõenäosus MMile pääseda suurenes ning mitte ainult Eesti, vaid ka teiste riikide jaoks. Eelkõige on see väga hea võimalus meie ratastoolicurlingu võistkonna jaoks, sest sportlaste võimalused MMile jõudmiseks on nüüd märksa suuremad,” selgitas Eesti esindajana kongressil osalenud Eesti Curlingu Liigu juhatuse liige Fred Randver.

MMile pääsemine on curlinguvõistkondadele äärmiselt oluline, sest osalejad pääsevad tänu MMil osalemisele automaatselt ka olümpiamängude kvalifikatsiooni, juhul kui pääs pole MMi tulemuste puhul otse tagatud.

“Järgmise aasta juunikuus on Rahvusvaheliselt Olümpiakomiteelt oodata ka olulist infot segapaaride 2022. aasta olümpiamängudel osalevate riikide arvu kohta. Kui 2018. aastal osaleb segapaaris olümpial 8 riiki, siis teoreetiliselt oleks ajagraafikusse võimalik mahutada kuni 16 riiki. Palju oleneb sellest, kuidas 2018. aasta olümpial uuel alal läheb ja kuidas see distsipliin vastu võetakse.

Igaljuhul oleks riikide arvu suurenemine hea uudis ka Eestile, sest tänases olukorras oli Eesti kolmas riik, kes olümpialt välja jäi. Turmann-Lill võistkonna näol on meil olemas ambitsioonikas tiim, kes kahe viimase kõrgetasemelise turniiri võiduga on tõestanud, et on võimelised maailma tippudega mängima,” lisas Randver.

Marie Turmann ja Harri Lill. Foto: Alar Truu