Kõigi aegade edukaim rallimees Sebastien Loeb.Foto: LOIC VENANCE
Auto-Moto uudised
27. september 2017, 15:50

Rallikuningas Loeb võib startida juba uue hooaja avaetapil (1)

Üheksakordne autoralli maailmameister Sebastien Loeb tegi viimati täispika WRC hooaja kaasa aastal 2012, kuid mees tunnistas, et tunneb end endiselt WRC autos hästi.

Prantslane testis eelmisel nädalal Hispaania kruusateedel Citroeni. “Viimati sõitsin WRC autoga kruusal peaaegu viis aastat tagasi,” ütles rahulolev Loeb pärast testi Motorsport.com-ile. “Õhus oli küsimus, kas suudan kruusal sõita ja kas oskan seda õigesti teha. Tunne oli üsna hea ja see tekkis üsna kiiresti. Tunnen end autos mugavalt.”

Kuulujutte on igasuguseid, kuid Loeb pole veel lõplikult otsustanud, kas naaseb järgmisel aastal WRC sarja. Ta tunnistas, et prioriteediks on jätkata rallikrossi MMil, kuid seda vaid juhul, kui Peugeot suudab talle ette valmistada auto, mis suudaks rinda pista Volkswagenitega. “Kui jätkame rallikrossis, siis püüame asja ikka tõsiselt võtta,” tõdes Loeb.

Prantslane arutles, et isegi rallikrossis jätkates oleks tal huvi end mõnel WRC etapil proovile panna, näiteks Monte Carlos. “See oleks kindlasti huvitav. Monte Carlo kuulub rallide hulka, kust mul on palju häid mälestusi ja naudin seal sõitmist.”

Samas ei klapi Monte Carlo ralli Lõuna-Ameerikas toimuva Dakari võidusõiduga. “Pühapäeval lõpetame Dakari ja Monte Carlo rajalegendi koostamine algab juba esmaspäeval.” Loebi sõnul on Monte Carlos osalemine raske, kuid mitte võimatu.

Monte Carlo ralli sõidetakse 25.-28. jaanuaril. Loeb on samadel teedel parimaks kroonitud koguni seitsmel korral.