David Coulthard Red Bulli vormeliga Kopenhaagenis.Foto: Jesper Gronnemark / RED BULL CONTENT POOL
Vormel 1
27. september 2017, 18:56

ÄGE! Vormel 1 sari võib jõuda Kopenhaageni linnatänavatele

Väljaanne Autosport teatab, et taanlased töötavad selle nimel, et 2020. aasta vormel 1 võistluskalendris oleks Kopenhaageni linnatänavatel sõidetav GP.

Töögrupi juht Helge Sander (endine Taani teadusminister) kohtus Singapuri GP ajal F1 juhtidega, et plaani täpsemalt arutada.

Plaanitav ringrada (vt pilti allpool) mööduks mitmest vaatamisväärsusest, sealhulgas parlamendihoonest, ja ületaks kaht suurt silda. Rada aitasid projekteerida endine Taani F1-piloot Jan Magnussen ja kogenud rajaarhitekt Hermann Tilke. Magnusseni sõnul oleks Kopenhaageni rada sarja üks vingemaid.

Kopenhaageni GP planeeritav rada.

Autospordi andmetel on projekt saanud rohelise tule nii Taani valitsuselt, kuninglikult perekonnalt kui ka Kopenhaageni linnavalitsuselt. Etapi korraldamine läheks maksma ligi 90 miljonit eurot, millest 60% (ehk 54 mln) tuleks Taani riigilt ning ülejäänud summa sarja promootorilt.

Sander: "Meil on olnud sarja juhtkonnaga mõned väga positiivsed kohtumised ja minu arusaama järgi näeksid nad suurima rõõmuga Kopenhaageni etappi oma kalendris."

Taani tööstusminister Brian Mikkelsen: "Oleme asja erainvestoritega arutanud ja räägime nüüd projektist avalikult, sest see tundub üha realistlikum. F1 oleks Kopenhaagenile meeletu reklaam."

Piletimüügi pärast taanlased ei muretse, sest sarjas on lisaks oma mehele Kevin Magnussenile (ülalmainitud Jani poeg) rootslane Marcus Ericsson ning soomlased Valtteri Bottas ja Kimi Räikkönen.

Aastal 2012 korraldas Red Bulli tiim Kopenhaagenis šõuürituse.