Kehra - Põlva Serviti (moment kevadisest finaalist).Foto: Aldo Luud
Käsipall
27. september 2017, 21:16

Põlva Serviti sai Eesti käsipalli El Clasicos kindla võidu (1)

Kolmapäeva õhtul kohtusid Eesti meistrivõistluste teises voorus kohaliku käsipalli valitsejad ning mullused finalistid Põlva Serviti ja HC Kehra/Horizon Pulp&Paper. Kehras peetud mängu võitis Serviti kindlalt 35:26 (17:14). 

Kehras läksid võõrustajad Antti Rogenbaumi viskest 1:0 ette, ent see jäi ka ainsaks korraks, mil kehralased kohtumist juhtisid. Avapoolaeg möödus siiski väga võrdselt, viigiseis oli tablool tihti, kuid pigem juhtis Serviti värava või kahega. Alles kaks minutit enne poolajavilet viisid Martin Grištšuki ja Carl-Eric Uibo väravad tiitlikaitsja nelja tabamusega ette. Poolaeg 17:14 Servitile.

Mustingule valmistas headmeelt vahetusmeeste panus

Kehra kaotas avapoolaja lõpul vigastuse läbi mängujuht Uku-Tanel Laastu ja kui siis veel Indrek Normak punase kaardi teenis, jäi tagamängijate valik ahtakeseks. Serviti kasutas segaduse osavalt ära ja põgenes kiirelt püüdmatusse kaugusse. Kui teisest poolajast oli kümmekond minutit mängitud, juhtisid põlvalased juba 26:17 ning võitsid lõpuks 35:26.

Serviti palluritest said käe valgeks 11 meest, kellest Grištšuki ja Anatoli Tšeslovi arvele jäi 5 ning Uibo, Kristjan Muuga, Sergei Ljubtšenko ja Henri Sillaste nimele 4 väravat. Kaotajatest oli valgevenelase Nikita Jermaševitši kontol mängu lõpuks 8 ja serblasel Bogdan Vukoicicil 4 tabamust.

Võitjate peatreener Kalmer Musting jäi mängujärgselt enim rahule vahetusmeeste panusega. "Täna sekkusid näiteks Grištšuk ja Ljubtšenko väga hästi ning küllap meie pink ongi veidi paremal tasemel kui Kehra oma. Vastaste mängule vajutas loomulikult pitseri Laastu ja Normaku kaotus, millest nad ei toibunudki. Nüüd on euromängude eel veel kaks kõva kohtumist, mis on väga tähtis," vaatas Musting juba järgmise laupäeva suunas.

Kehralaste juhendaja Kaupo Liiva tunnistas, et avapoolajaga võis vägagi rahule jääda: "Olime kogu aeg mängus sees, aga siis tegime risti vastupidi sellele, mida vaheajal riietusruumis rääkisime. Olime kindlasti tänaseks pingeliseks lahinguks hästi valmis, aga lõpuni kahjuks ei kestnud."

Robert Lõpp viskas Viljandi võidumängus 15 väravat

Teises tänases kohtumises alistas Viljandi HC kodus SK Tapa 36:28 (18:12). Mõlemad klubid jõudsid kahe vooru vahel meeskonda täiendada, sest mulkidega liitus varem ka Lätis ja Tšehhimaal pallinud Ukraina tagamängija Volodimir Maslak ning SK Tapa täiendas ridu oma kasvandiku Kaimar Leesiga, kes vahepeal aastaid HC Kehra värve kaitses.

Pärast 2:2 viigiseisu pääses mullune pronksimeeskond tapalastelt kindlamalt ette ja sai 18:12 edu. Teisel pooltunnil tundus Viljandi lõplikult ära libisemast kui kasvatas vahe 9-väravaliseks 24:15, ent juba avavoorus Kehrale hambaid näidanud tapalased polnud alla andnud. Külalised tegid 4:0 spurdi, aga väiksemaks kui viis väravat vahet vähendada ei suutnud.

Lõpuvile kõlades olid tablool Viljandi võidunumbrid 36:28. Täiesti pidurdamatus hoos oli Robert Lõpp, kes viskas võitjate kasuks 15 väravat. Kristjan Koovit tabas 5 korda. Kaotajate poolel jäi Tapaga taasliitunud Kaimar Leesi arvele 9 tabamust ja Vahur Oolup viskas 5 väravat.

Eesti meistriliiga 2. vooru homsed mängud:
28.09.  19:00  HC Viimsi/Tööriistamarket – Aruküla/Audentes
28.09.  19:00  Põlva Coop – HC Tallinn