Sten Olmre (viskel).Foto: Jörgen Norkroos
Korvpall
28. september 2017, 17:18

TTÜ on lähedal kauaoodatud tsentrile!

TTÜ peatreener klubi liidrist Sten Olmrest: temast sai suvel mees (3)

TTÜ korvpalliklubi on pikalt otsinud välismaalt korvialust mängijat ja nädal enne Eesti meistriliiga algust ollakse lähedal lepingule 210 cm pikkuse taanlase Lasse Elbækiga.

TTÜ peatreeneri Rait Käbini sõnul on 23aastane Elbæk kuulunud ka Taani koondise vaatevälja ja tegu on palluriga, kes suudab viskeid tabada ka kaugemalt kui pelgalt korvi alt. Mullu mängis ta Rootsi meistriliigas viimaseks jäänud Malmö Malbase klubi eest, kus tema keskmisteks näitajateks jäid 25 minuti jooksul 10,7 punkti ja 6,3 lauapalli.

Elbæk mulluse hooaja tipphetked:

Kuigi TTÜ jäi suvel ilma Suurbritanniasse siirdunud skooriliidrist Joonas Järveläinenist, võib meeskonna koosseisu mullusega üsna võrdseks pidada. Alles on jäänud põhitegijad Sten Olmre ja Toomas Raadik, Pärnust liitus tiimiga mängujuht Norman Käbin ja Rakverest äär Tõnis Peil.

Mullu TTÜs läbimurdhooaja teinud Olmre liitus meeskonnaga alles kümmekond päeva tagasi, sest teenis kaitseväe ridades Eesti riiki. "Olmre sai sõjaväes meheks. Ta rääkis huvitavaid lugusid ja kindlasti sai ta sealt põneva kogemuse. Ta kuulub endiselt kaitseväe nimekirja, aga võib käia treeningutel ja võistlustel," rääkis Käbin täna peetud Eesti meistriliiga avapressikonverentsil.

Erialaseid treeninguid ei saanud 22aastane ja 191 cm pikkune tagamees kaitseväes muidugi teha ning leidub hulgaliselt näiteid, kus pärast kaitseväes käimist kulub sportliku vormi taastamiseks rohkelt aega. "Olmre füüsiline pool vajab järeleaitamist, aga ma kartsin hullemat. Ta on päris heas toonuses. Kui pallitunnetus ka tagasi tuleb, laheneb kõik paari nädala jooksul," uskus peatreener.

Kõlavaid eesmärke ei julgenud Käbin oma hoolealustele panna. Esmalt tuleks jõuda kuue hulka ehk play-off'i ja siis vaadatakse edasi. Täpsemaid sihte saab tema sõnul seda talvel, kui konkurendid on koosseisud paika saanud.

Lisaks kodusele liigale teeb TTÜ kaasa ka Balti liigas, aga küsimärk on Rahvusvahelise Üliõpilasliiga (ISBL) kohal. "Kuigi selle keskmine tase on nagu on, siis üliõpilasklubina tahaks me seal ikkagi kaasa teha. Ent korraldajad pole meie poole pöördunud ja mingit juhendit pole välja tulnud. Ei teagi, mille taga asi seisab," tõdes Käbin.