Eesti sõudjad (alt teised) poolfinaali stardis.Foto: Rahvusvaheline sõudeföderatsioon
Sõudmine
28. september 2017, 21:26

Kaspar Taimsoo jaoks oli edukas poolfinaalsõidus vaid üks tõrvatilk meepotis

Eesti paarisaerulisele neljapaadile (Kaspar Taimsoo, Tõnu Endrekson, Allar Raja, Kaur Kuslap) tänane poolfinaal probleeme ei valmistanud. Meie mehed võitlevad laupäeval sõudmise MMil medalite peale!

Nii nagu Florida osariigis Sarasotas peetavatel sõudmise tiitlivõistlustel tavaks saanud, peeti tänanegi sõit põrgukuumuses. Kvarteti üks liikmetest Taimsoo naljatas, et sellise kliimaga harjumiseks läheb ilmselt paar aastat.

„Võin öelda, et enam ei löö hinge kinni, kui jahedast hotellitoast õue astuda,“ muigab ta. „Väga karmilt kütab päike otse pähe ja lihtsalt raske on olla. Täna tegime ka 5-6 minutit vähem sooja kui Euroopas, et täitsa ära ei küpseks.“

Ja õnneks küpsemist ei toimunud! Pühapäevases eelsõidus kolmandat aega näidanud paatkond jõudis poolfinaalist kindlalt finaali.

Tänavu koosseisumuredega maadelnud sõudjad on endile tiitlivõistlusteks hea vormi timminud. Poolfinaalis oldi Leedu ning Norra ees esikohal nii 500 m kui ka 1000 m järel. Lõpuks meie meeste hoog küll veidi rauges, kuid üle finišijoone jõuti teisena (5.50,10), kaotust suurfavoriitidest baltlastele kogunes lõpuks 1,49.

„Väga hea sõit oli,“ sõnas sõudekoondise peatreener Matti Killing pärast võistlust Õhtulehele. „Alustasime mõõdukalt, hoidsime terve distantsi ilusat paadijooksu, finaalikoht käes ja ülesanne täidetud! Ilmselt leedukatel oli lihtsalt suurem soov seda sõitu võita.“

Taimsoo tõdes, et talle meeldis stabiilselt kulgenud sõit väga, kuid tõi välja ühe põhjuse, miks lõpp veidi kannatas.

„Lõpukiirendus oli ainuke, mis sõidus nii hea ei olnud,“ kommenteeris ta. „Mina ise poleks väga juurde panna jõudnud. See ei tähenda, et midagi pahasti oleks – iga sõit on oma iseloomuga.“

Kolmandana lõpetas Norra, kes jäi meie kvartetist 18 sajandiku kaugusele. B-finaali pääsuga pidid rahulduma Uus-Meremaa, Venemaa ning Saksamaa.

Paremuselt viienda ajaga finaali pääsenud Eesti võtab medalisõidus mõõtu Leedu, Norra ning edukalt teise poolfinaali kadalipu läbinud Suurbritannia, Hollandi ja Poolaga. Otsustav sõit toimub laupäeva õhtul kell 19.08 Eesti aja järgi ning võistlust kannab üle Eesti rahvusringhääling.

„Kõik finalistid on võimelised medalite peale sõitma ja loodan, et meie oleme nende seas,“ sõnas Killing lõpetuseks stoiliselt.