Carlo Ancelotti.Foto: ANDREAS GEBERT
Jalgpall
29. september 2017, 11:00

Bayerni president Ancelotti vallandamisest: meie viis põhimeest olid ta vaenlased (1)

Eile tabas vutimaailma senise hooaja märkimisväärseim vallandamine, kui sule sai sappa Saksamaa gigandi Müncheni Bayerni peatreener Carlo Ancelotti. 

Klubijuhid võtsid otsuse vastu pärast Meistrite liiga kohtumist, kus Bayern 0:3 PSGle alla jäi. Häbistavast kaotusest määrvam oli aga taustal toimunu. Väidetavalt olla Ancelotti mitme olulise mängumehega tülli pööranud.  

"Treenerina ei saa meeskonna kõige nimekamad mängijad sinu vaenlased olla," sõnas Bayerni president Uli Hoeness. "Olen oma elu jooksul õppinud, et vaenlane enda voodis on kõige ohtlikum. Sellepärast meil tuligi viivitamatult tegutseda." 

Kehv läbisaamine kulmineerus PSG kohtumise eel, kui Ancelotti otsustas ilma igasuguste põhjendusteta mitmed võtmemängijad pingile istutada. "Tal õnnestus vaid paari päevaga viis põhitegijat enda vastu keerata," arutles Hoeness. 

Jutt käib ilmselt vanadest tegijatest Arjen Robbenist, Franck Ribery´st, Jerome Boatengist, Mats Hummelsist ning noorest Kingsley Comanist. Neil kõigil on klubi edus suur roll olnud, kuid kolmapäeval algkoosseisu ei mahtunud neis ainuski. 

Huvitav on ka tõik, et Bayerni juhid otsustasid Ancelotti vallandamise kell 3.30 öösel.