Jürgen Klopp saab platsi kõrvalt küll juhendada, kuid mängijate eest tööd ära teha ei saa. Foto: JASON CAIRNDUFF
Jalgpall
29. september 2017, 16:48

Jürgen Klopp raiskavast Liverpoolist: vastutan, aga mina ei saa pingilt väravaid lüüa

Ragnar Klavani leivaisal FC Liverpoolil on hetkel käimas keeruline periood. Selja taha jäävas septembris tundis biitlite sünnilinna punane klubi võidurõõmu ainult korra. Õnneks tiksub pühapäeval kalendris ette juba oktoober ning uue kuu esimeseks vastaseks on Punastel sedapuhku Newcastle United. 

Traditsioonilisel mängudevooru eelsel pressikonverentsil puudutati ajakirjanike poolt ka Liverpooli hella kohta - võimaluste realiseerimist. Kui enamik fännidest on juba ammu ahastuses raiskavate ründajate peale, siis peatreener Jürgen Klopp paanitsemiseks põhjust ei näe. 

"Peame samamoodi jätkama, nagu praegu," sõnas sakslane meediale. "Lihtsalt uuesti, uuesti ja uuesti. Või arvate, et peaksin Roberto [Firmino] ja Salahiga rääkima nendest pealelöökidest, mis neil Moskvas kasutada oli. Sõnama, et aga vaat, kui sa oleksid nii löönud...?"

"Ei! Meie praeguses olukorras pole midagi sellist, mida sa saaksin öelda, mis meid paremini realiseerima paneks. Peame uskuma seda, mida teeme ning olema enesekindlad," lausus peatreener. 

"Hetkel on meie eesmärk tõusta keskpärasusest ülespoole," jätkas Klopp. "Pole mõtet ründajaid kritiseerida. Oluline on ka võimaluste loomine ja oma mängijate oskuste maksimaalne ära kasutamine."

"Jah, see on küll minu vastutus, kuid mina ei saa pingilt väravaid lüüa."

Pühapäeval läheb Liverpool vastamisi Newcastle Unitediga, kellel on liigast tänavu ette näidata kolme võidu kõrvale sama palju kaotusi. Meeskondade vaheline kohtumine saab oma avalöögi kell 18.30.