Lionel Messi kannab Kataloonia lipuvärvides kaptenipaela.Foto: SUSANA VERA
Jalgpall
29. september 2017, 18:02

Kataloonia spordiminister: Barcelona võib liituda Inglismaa kõrgliigaga

Barcelona võib tulevikus sattud valiku ette, kas pallida edasi Itaalia, Prantsusmaa või Inglismaa kõrgliigas, seda juhul, kui Kataloonia eraldubki Hispaaniast ning saavutab oma iseseisvuse. 

Nimelt plaanivad kataloonlased korraldada 1. oktoobril iseseisvusreferendumi. Sellisele rahvahääletusele on aga kategooriliselt vastu Hispaania valitsus ning katalaanide positiivse vastuse korral pööratakse pea peale struktuurid terves riigis. Erandiks pole ka sport. 

Kataloonia spordiministri Gerard Figuerase sõnul peavad ka Hispaania liigades osalevad Kataloonia meeskonnad (Barcelona, Espanyol ja Girona) valima, kas jätkata Hispaania liigas või kusagil mujal. 

"Iseseisvuse puhul seisavad ka meie klubid valiku ees, kus jätkata," lausus Figuerase. "Kas jätkata Hispaania liigas või liituda naaberriikide süsteemidega: Itaalia, Prantsusmaa või koguni Inglismaa kõrgliigaga."

Spordiministri sõnul ei paneks säärasel juhul kätt ette ka UEFA, sest juba praegu võib maailmast leida näiteid, kuidas Walesi klubid osalevad näiteks Premier League's ja Monaco Prantsusmaa kõrgliigas. Samamoodi pallivad ka Hispaania liigas Andorras paiknevad meeskonnad. 

Küll aga on La Liga president Javier Tebas andnud märku, et kui katalaane tõepoolest tegevusel edu peaks saatma, siis Barcelonal edaspidi Hispaania liigasse asja pole. 

"Spordis peavad kehtima kindlad reeglid," sõnas Tebas. "Kui nad [Kataloonia klubid] tõepoolest iseseisvuvad, siis nad ei saa La Ligas jätkata. Loodame aga, et asjad nii kaugele ei jõua."