Felipe Reyes olümpiamängudel koondisekaaslast Sergio Rodriguezt tassimas. Foto: SHANNON STAPLETON
Korvpall
29. september 2017, 18:25

Järjekordne hispaanlaste veteran tõmbas koondisekarjäärile joone alla

Hispaania korvpallikoondises on sunniviisiliselt peale tulemas verevahetus. Nende kuninglik põlvkond, eesotsas vendade Gasolide ja pilvekameistri Navarroga, kes esmakordselt tuli medalile juba 2001. aastal, on tipptasemel korvpalli jaoks lihtsalt liiga vanaks jäämas. Täna teatas oma koondisekarjääri lõpetamisest 37aastane keskmängija Felipe Reyes.

1998. aastal Estudiantesest oma mängijateed alustanud Reyes on viimased kuraditosina mängumeheaastat veetnud Madridi Reali suurklubis, kelle ridades on ta kahel korral pärjatud Hispaania liiga kõige väärtuslikuma mängija auhinnaga ning pea kohale tõstnud ka Euroliiga karika.

Hispaania koondisega on mehel ette näidata erinevat värvi medaleid alates 2001. aasta Türgis toimunud EMist, kus noor hispaanlane sai kaela pronksise autasu. Rahvusvahelise areenilt pälvitud vingeim autasu on kindlasti 2006. aasta MM-kuld. Tollases suurvõistluse finaalis tõmmati kindlalt 70:47 kott pähe eelnevalt USA alistanud kreeklastele.

Hispaanlaste nn kuninglikust põlvkonnast riputas tänavuse EMi järel mängijasärgi konksu otsa Juan Carlos Navarro. Juba varasemast ajas ei näe koondisesärgis enam Jose Calderoni ja  Jorge Garbajosat, kes üldse pensionipõlve nautimas.