FCI president Andrei Leškin.Foto: ARNO SAAR
Jalgpall
30. september 2017, 11:37

FCI president: tegevjuhi vallandamiseni viis iseseisev tegutsemine, mis ei vasta klubi eetikale ja poliitikale (1)

Eesti valitsev jalgpallimeister FCI (Infonet) teatas oma kodulehel, et 1. oktoobrist lahkuvad klubist tegevjuht Aleksandr Altosar ja noorteakadeemia juht Maksim Kramarenko.

"Aleksandri ametist vabastamise põhjus on presidendi sõnadest arusaamise puudumine ja iseseisev tegutsemine, mis minu arvates ei vasta klubi eetikale ja poliitikale. Selle hulka kuulub ka pressiga suhtlemine," selgitas FCI president Andrei Leškin sotsiaalmeedias otsuse tagamaid.

Ta jätkas: "See tähendab, et ta vallandati, sest polnud vastavuses oma ametile. See oli minu ühepoolne otsus. 

Altosarele pakuti klubis teist ametit, aga täna sain temalt vastuse, et see ei rahulda tema ambitsioonide ja palgasoovi.

Kahjuks presidendi kohta ma talle pakkuda ei saa, seega ta lahkub klubist.


"

Altosar tõusis tähelepanu keskmesse mõne nädala eest, kui mängul Infonet - Flora läks kakluseks. Flora fännide väitel oli vastasklubi tegevjuht üks nendega kaklejatest, Altosar ise selgitas, et püüdis hoopis olukorda rahustada. Veidi varem tekitas arusaamatusi Soccernet.ee poolt avaldatud artikkel, mille pealkirjaks oli "Kaks ei jäänud kolmandata! Impotentne Infonet vajus murule".

"Ühtegi oma tegevust ja suhtlemist pressiga ei teinud ma ilma klubi presidendiga kooskõlastamata. Selle hulgas ka see lugu impotentsest Infonetist. Alguses arutati klubisiseselt ja pärast esitati pretensioonid artikli autorile," selgitas Altosar, samuti sotsiaalmeedias. 

Altosar oli üks Infoneti loojatest – klubi sündis kahe teise klubi, FK Atletiku ja FC Bercy ühinemisel. Altosari juhtimise ajal võitis Infonet esiliiga, jõudis Eesti jalgpalli eliitklubide hulka, võitis mullu meistritiitli, Evald Tipneri nimelise karika ja superkarika ning osales UEFA eurosarjades.