Peter Sagan.Foto: NTB SCANPIX
Jalgrattasport
30. september 2017, 15:20

Kolmekordne maailmameister avaldas, kui palju ta tegelikult kaalub

Kolm korda järjest grupisõidu maailmameistriks kroonitud Peter Saganil on keeruline tuleval aastal Innsbruckis tiitlit kaitsta, sest Austria suusakuurordi rada on äärmiselt mägine.

Slovakk on üks viiest ratturist, kes tulnud grupisõidus kolmekordseks maailmameistriks ja ainus, kes suutnud seda teha kolm aastat järjest, kirjutab rattauudised.ee.

“Lubage mul seda võitu nautida. Ma ei taha järgmise aasta peale mõelda. Midagi pole võimatut – Bergeni MMil oli kokku 3600 tõusumeetrit ja õige ettevalmistuse korral võin kulda püüda,” lausus Richmondis, Dohas ja tänavu Bergenis triumfeerinud Sagan.

Peter Sagan. Foto: LOIC VENANCE

Sagan lisas, et Rio olümpial, kus tuli võtta 4500 tõusumeetrit, võidutses temaga sama tüüpi rattur Greg van Avermaet, kes sai tänavusel Liege-Bastogne-Liege’il 11. koha.

Ajakirjanikud uurisid Saganilt, kas too kavatseb 2018. aasta MMi silmas pidades testida vormi Liege-Bastogne-Liege’il ja Il Lombardial. “Kaalun peaaegu 80 kilo. Ärge uskuge neid, kes ütlevad, et minu kaal on 73-74 kilo. Tegelik kaal varieerub kaal 78-79 kilo vahel. Kuidas ma saaksin neid sõite võita?” vastas Sagan küsimusele küsimusega.

Olgu öeldud, et Bora-Hansgrohe kodulehekülje andmetel kaalub Sagan 73 kilo.