Eesti neljapaat pronksiste autasudega. Foto: worldrowing.com / FISA
Sõudmine
30. september 2017, 19:33

VÕIMAS! Eesti neljapaat teenis MMil pronksmedali! (14)

Eesti paarisaeruline neljapaat (Kaspar Taimsoo, Tõnu Endrekson, Allar Raja, Kaur Kuslap) teenis sõudmise MMil USAs Florida osariigis Sarasotas 3. koha. 

Esimene ärev moment tekkis juba stardi eel, kui vahetult enne võistluse algust teatasid suurfavoriidid britid, et on ühe mehe välja vahetanud. Seetõttu lükkus ka lähe ligi 20 minutit edasi. 

Viiendal veel sõudnud eestlased alustasid hästi, kui püsisid stabiilselt kolmandal koha piirimail. Poolel distantsil andsid meie mehed aga positsiooni käest ning vaikselt alustanud leedulased rühkisid aina ettepoole. 

Stardist ambitsioonikalt minema põrutanud hollandlased olid küll poolel distantsil suveräänsed liidrid, kuniks Leedu nad 1500 meetril kinni püüdis. Samal ajal püsisid eestlased neljandal kohal. 

Lõpuosaga õnnestus meie meestel aga Holland kinni püüda ja pronksmedal võita! 

Kuslapile on tegu elu esimese tiitlivõistluste medaliga. Endreksonil on kodus nüüd 11 medalit (2xOM, 5x MM, 4xEM), Rajal samuti 11 (1x OM, 4x MM, 6x EM) ning Taimsool 10 (1x OM, 3x MM, 6x EM). Kusjuures MMilt pole pronksist paremat medalit saanud neist ainuski. 

Eesti meeste neljapaat on alates 2012. aastast jõudnud kõigil suurvõistlustel finaali. Viimasel kahel aastal on samuti välja sõidetud pronks - 2015 MMil ning 2016 olümpial.