Kaur KuslapFoto: Laura Oks
Sõudmine
30. september 2017, 22:30

Kaur Kuslap: tavaliselt panen medalid sahtlisse, aga seda oleks kuidagi ebaviisakas sinna panna

Paarisaerulise neljapaadi koosseisus elu esimese tiitlivõistluste medali võitnud Kaur Kuslap nõustus ajakirjaniku arvamusega, et temale on tänane MM-pronks kõige armsam. Teiste meeste jaoks oli tegu, kas 10. või 11. medaliga.

"Esimene reaalne võimalus oli 2013, järgmine aastal 2014, aga kogu aeg lipsas käest ära," viitas Kuslap viienda kohaga lõppenud neljapaatide MM-finaalidele. "Aga jah, nüüd on olemas. Sai seda oodatud küll ja tuli väga heal ajal."

Kuhu senise karjääri väärtuslikem autasu kodus paigutub, ei osanud viljandlane veel öelda. "Mulle ei meeldi medaleid eksponeerida, tavaliselt panen nad sahtlisse, aga selle puhul pean tõesti tõsiselt mõtlema. Seda oleks kuidagi ebaviisakas sinna panna," arutles ta.

Kuidas füüsis lõpus oli? "Senistest sõitudest üle joone tulles oli kõige kergem. Esiteks ei olnud nii kuum kui varasematel päevadel. Teiseks aitas rõõm ka üle olla raskustest."

Autasustamiselgi olid Kuslapil kenasti jalad all. "Eks ikka oli veidi lödi olla, aga päris käpuli ei käinud."

Televiisori vahendusel olid viimased 500 meetrit pehmelt öeldes närvesöövad. Meie meeste medal selgus sõna otseses mõttes paari viimase tõmbega. Kui hästi Kuslap paadis olukorda tajus?

"Ütleme, et ise jäin šõust täielikult ilma. Nägin silmanurgast inglaste paati meie kõrval, et nad tulid lähemale. Arvasin, et kõik on väga hästi. Võib-olla hea, et täpsemalt ei teadnud."

Lõpetuseks mainis siinkirjutaja Kuslapile Allar Raja käest kuuldud paadi kodukorda, et esimese medali mees peaks teistele välja tegema. 27aastane Kuslap vastas lõbusalt: "Kuulsin ka sellist reeglit, eks arutleme veel sel teemal."