Allar Raja ja Kaspar Taimsoo õnnitlusi vastu võtmas. Foto: Tiina Kõrtsini
Sõudmine
1. oktoober 2017, 09:18

Pronksised sõudesangarid jõuavad kodumaale kolmapäeval

Eesti paarisaeruline neljapaat (Kaspar Taimsoo, Tõnu Endrekson, Allar Raja, Kaur Kuslap) kes teenis sõudmise MMil USAs Florida osariigis Sarasotas 3. koha saabub Eestisse kolmapäeval. 

Spordisangarid saabuvad Eestisse Lufthansa lennuga 4. oktoobril kell 17.

Finaal, kus startisid Poola, Holland, Leedu, Suurbritannia, Eesti ja Norra, venis brittide koosseisus tehtud mehe vahetuse tõttu. Nimelt tuli eessõudja Peter Lambert välja vahetada Thomas Graemi’ga, mistõttu sõidu start venis ligi 20 minutit. Brittide delegatsiooni esindajalt saadud info põhjal, sai Lambertile väidetavalt saatuslikuks soojendusel tehtud terav start, mis päädis seljavenitusega.

Kõige teravama lähte sai Hollandi koosseis, järgnesid britid ja Eesti. Poolel distantsil hakkas aga Leedu paadi nina ohtlikult liidritele lähenema ning kui siseneti viimasesse distantsiveerandisse, läksid nad ka juhtima. Eesti, kes sõudis veel poolel maal kaks tõmmet minuti kohta aeglasemalt kui konkurendid, suutis otsustavatel hetkedel reageerida ning tõusis finišijoonel parasjagu medalikohale – pronksile. Napilt, aga pronksile!

Finaali võitis ajaga 5.43,1 oodatult Leedu. Järgnesid probleemidesse sattunud Suurbritannia (5.45,03) ning neljanda neljapaadi MM-pronksi võitnud Eesti 5.45,32ga. Napilt jäi medalita kiirele algusele lõivu maksnud Holland (5.45,82), viiendana jõudis pärale Poola (5.48,25) ning viimasena Norra (5.48,29).

Spordifännidele medalit lubanud Eesti neliku juhendaja Matti Killing pidas sõitu suureks tõmblemiseks. „Sõitsime äärmiselt arukalt. Britid keerasid oma vahetusega kõigile paraja käru ning Holland vedas liiga kiire algusega finaali korralikuks tõmblemiseks. Aga ära tegime“, juubeldas teenekas pärnakas.