Tavapärane neljapaadi liige Andrei Jämsa pidi tänavust hooaega kaldalt jälgima. Foto: Viljar Voog
Sõudmine
1. oktoober 2017, 09:23

Seljavigastuse tõttu pronksisõitu kodust vaadanud Jämsä: ka mina sain indu juurde

Eesti paarisaeruline neljapaat (Kaspar Taimsoo, Tõnu Endrekson, Allar Raja, Kaur Kuslap) teenis sõudmise MMil USAs Florida osariigis Sarasotas 3. koha. Mullusel Rio olümpial kuulus Kaur Kuslapi asemel neljasesse koosseisu Andrei Jämäa, kes tänavu seljavigastusega kimpus olnud. 

Seljavigastusest taastuv olümpiapronks Andrei Jämsä elas sõidule kaasa Pärnus teleri vahendusel. Jämsä avaldas heameelt, et peale õpinguaastat tippsporti naasnud Kuslap suutis teda väärikalt asendada, vahendab sõudeliidu koduleht. 

"Emotsioonid on laes ning ka mina saan indu juurde. Siin ei tohi end hetkekski lõdvaks lasta, sest paatkonda on tihe konkurents. Poisid sõitsid väga targalt, sest ei läinud hollandlaste meeletu algkiirendusega kaasa“, jagas tema jaoks tavatusse olukorda, paadist teleri ette, sattunud Jämsä muljeid.

Huvitava faktina saab välja tuua, et finalistide seas oli kõrgeim Eesti meeste keskmine vanus – veidi üle 32. Vanuselt järgmine oli Poola 28 aastaga ning noorimad – norralased, on Eesti meestest koguni kaks ja pool olümpiatsüklit, ehk kümme aastat nooremad.