Kristjan Ilves.Foto: Aldo Luud
Talisport
1. oktoober 2017, 14:03

Kristjan Ilves sai Planicas viienda koha ning kindlustas suvise MK-sarja üldvõidu

Eesti kahevõistleja Kristjan Ilves sai suve GP kuuendal etapil Planicas viienda koha, mis oli piisav, et kindlustada talle suvise MK-sarja üldvõit. 

Kristjan Ilves näitas täna Planica suurel mäel (HS 139) head lendu, küündides 132,5 meetri kaugusele. Koos stiilipunktidega (73,5) andis see kokku 124,1 punkti, mis tähendas, et rullsuusarajale pääses mees 16sekundilise kaotusega Maxime Laheurte'le.

Asfaltkattega rajal suutis meie mees võrreldes eilsega aga paremat minekut näidata ning oma viiendat positsiooni hoida. Viimase suve GP etapi võitis rullsuusarajale 11. kohalt startinud norrakas Magnus Hovdal Moan. Tänaselt etapilt puudusid kõik Saksamaa koondise kahevõistlejad ja näiteks Austria äss Mario Seidl. 

Suvise MK-sarja ehk suve GP punktitabelis platseerus Ilves samamoodi viiendaks, kuid kuna üldvõidu saamiseks on tarvis osaleda igal etapil, pälviski suve GP võidu Ilves, kes esikümne meestest ainsana kuuelt võistluselt osa võttis.

Eraldi hüppajate üldarvestuses pälvis Ilves neljanda koha, rullsuusa paremusjärjestuses tuli leppida 18. kohaga.  

Teise eestlasena täna lõpetanud sai Karl-August Tiirmaa 29. koha. Hüppemäel lendas Tiirmaa 101,7 meetrit, mis tähendas, et asfaltrajale pääses mees 31. kohalt, kus end kahe koha võrra tõsta suutis.

Kail Piho diskvalifitseeriti pärast suusahüppeid kombinesooni pärast, Andreas Ilves täna starti ei tulnud.