Cleveland Brownsi mängijad oma meelsust näitamas.Foto: Ken Blaze
NFL ameerika jalgpalli liiga
1. oktoober 2017, 21:23

Protestid Trumpi vastu jätkuvad: NFLi mängijad imiteerisid vastuolulist 1968. aasta saluuti

Ameerika jalgpalli profiliigas NFL jätkusid täna protestid USA president Donald Trumpi ja rassilise diskrimineerimise vastu.

Mitmed meeskonnad, näiteks Baltimore Ravens, Pittsburgh Steelers ja Jacksonville Jaguars põlvitasid ühiselt enne USA hümni algust, aga kui pala mängima hakati, tõusti siiski püsti.

Kõige jõulisema avalduse tegid üheksa Cleveland Brownsi ja neli Tennessee Titansi pallurit, kes tõstsid hümni ajal pea kohale kokkusurutud rusika. Žest oli sarnane sellele, mille korraldasid 1968. aasta olümpiamängude 200 meetri jooksu poodiumitseremoonial ameeriklased Tommie Smith ja John Carlos. Musta kinnast NFLi mängijad siiski kätte ei ajanud.

Tommie Smithi ja John Carlose protest 1968. aastal. Foto: AFP

Teatavasti on USA spordiavalikkus alates möödunud nädalast tagajalgadel, sest president Donald Trump ütles, et hümni esitamise ajal põlvitavad atleedid tuleks vallandada.

Eile säutsus ta Twitteris taas, et hümni ajal tuleks ikkagi püsti tõusta. “On väga tähtis, et NFLi mängijad seisaksid homme kõik püsti. Hümni ajal tuleb püsti seista. Austage meie lippu ja riiki,“ kirjutas Trump.