Dani Sordo Portugali rallil.Foto: AFP / Scanpix
WRC
2. oktoober 2017, 12:49

Hyundai saadab Walesi rallil starti neli autot, eesmärgiks röövida M-Spordilt tiitlid (1)

Hyundai rallitiim saadab Walesi rallile (26.-29.10) tavapärase kolme asemel neli autot, et suurendada oma tiitlivõimalusi - nii individuaalses kui ka meeskondlikus arvestuses. 

Kuigi meeskond saab endiselt nimetada vaid kolm autot, kes võistkondlikke punkte jahivad (neist kahe parima tulemus läheb kirja), siis neljas masin suurendab potentsiaalsete Sebastien Ogier' (M-Sport) edestajate arvu.

See on aga ülioluline individuaalse tiitli arvestuses, sest praegu omab prantslane Hyundai mehe Thierry Neuville'i ees 17punktilist edu. Ott Tänak (M-Sport) kaotab kolmandana Neuville'ile 16 silma. Meeskondlikus arvestuses jääb Hyundai M-Sportist maha 64 punktiga.

Neli meest, kes Walesis Hyundai rooli istuvad on Neuville, Dani Sordo, Hayden Paddon ja Andreas Mikkelsen.

Hyundai tiimi boss Michel Nandan väljaandele Autosport: "Usume, et see koosseis annab meile võimaluse mõlema tiitli lootusi elus hoida. Thierry jõudis Walesis poodiumile mullu, Andreas aasta varem. Nende potentsiaal on teada.

Hayden on Walesis varem samuti tugevalt esinenud ja Dani, kes on ka Walesis esikolmikusse kihutanud, annab meile neljanda auto näol korraliku tagala."

Neljapäeval algaval Kataloonia rallil on Hyundai esindatud kolme autoga, eemale jääb Paddon. Millise koosseisuga minnakse aasta viimasele võidukihutamisele Austraaliasse, pole veel teada.