Sebastian Vettel.Foto: MOHD RASFAN
Vormel 1
2. oktoober 2017, 20:14

Vetteli rumal võistlusjärgne kokkupõrge võib talle ülivalusalt kätte maksta (6)

Vormel 1 MM-sari on viimase kahe etapiga kõik trumbid Lewis Hamiltonile kätte mänginud, kuivõrd Sebastian Vettelit ja Ferrarit on tabanud järjestikused tagasilöögid. 

Mured hakkasid pihta kolm nädalat tagasi Singapuri GP-l, kui võiduka kvalifikatsiooni järel lõppes Vetteli võistlus juba avaringil. Pärast kokkupõrget meeskonnakaaslase Kimi Räikkoneniga. 

Probleemideta ei möödunud ka lõppenud nädalavahetus Malaisias. Reedestel vabatreeningutel näitas sakslane hiilgavat kiirust, kuid vahetult enne kvalifikatsiooni ütles ta mootor üles. Nii pidi Vettel ajasõidu vahele jätma ning startima põhivõistlusele viimaselt kohalt. 

Tõsi, Vettel kihutas nigelalt positsioonilt neljandaks, kuid jäi siiski Hamiltonist taha poole, mis tähendas britile üldarvestuses veelgi lisapunkte. Seesama vastuoluline nädalavahetus võib aga mõjutada ka sakslase järgmist võistlust.

Nimelt põrkas Vettel pärast võistlust "jahutusringil" õrnalt kokku Lance Strolliga, mis aga Ferrarit kahjustas. Viga sai vormeli käigukast, mida praegu uuritakse. Kui aga peaks selguma, et käigukasti tuleb tulevaks Jaapani GP-ks vaheta, tähendaks see automaatselt viie stardikoha loovutamist. 

Reeglite järgi võib ilma karistuseta vahetust teha iga kuue võidusõidu järel. Kuivõrd seda tehti aga juba pärast Singapuri võistluse kokkupõrget, on möödas ainult üks võiduajamine. 

Praegu pole veel teada, kas käigukasti vahetust läheb tarvis. Küll aga pole Jaapani etapini enam palju aega, kui võistlus peetakse ära juba sel nädalavahetusel. Kokku on jäänud pidada veel viis mõõduvõttu. 

Kindel üldliider on Hamilton, kes on kogunud 281 punkti. Vettel on 247 silmaga teine. Kolmandal positsioonil püsib Valtteri Bottas 222 punktiga.