Foto: VIDA PRESS
Maailm
3. oktoober 2017, 13:56

ÄRA ÜKSI SURU: jõusaaliõnnetuses hukkus nooruk ja mees sai raskelt viga (1)

28-aastane Austraalia mees on õnnega koos, et ellu jäi – ja edaspidi ei lähe ta ilmselt jõusaalis ihuüksi rinnalt kangi suruma. Tema 15-aastase kaasmaalase jaoks aga lõppes üksi surumine traagiliselt.

Men’s Healthi teatel heitis Jason Layt läinud neljapäeval Brisbane’i lähistel asuvas Morayfieldi Genesise jõusaalis pingile ning asus 120-kilose kangiga tegema rinnaltsurumise harjutusi. Abilist-vaatlejat tal polnud. Ühel hetkel aga libises tõstekang mehel käest ja kukkus talle kaelale. Layt püüdis kangi ühele küljele lükata ja selle alt välja pugeda. Ühel hetkel ta aga enam ei jaksanud ja jäi liikumatult raskuse alla lamama. 17 sekundit hiljem märkas juhtunut teine jõusaalikülastaja ja tormas Laytile appi.

„Loobusin katsetest seda pealt maha saada ja keerasin külili. Terve kaelapool läks tuimaks. Ma ei suutnud värisemist jätta,“ sõnas mees.

Õnnetuse ohver viidi haiglasse ja ta pidi viis tundi kandma kaelatuge. Õnneks aga ei saanud ta juhtunust püsivaid vigastusi. „Abiline tasub ära. See peab olema,“ kõlas mehe jaoks loo moraal.

Kuidas mees kangi alla jäi ja sealt välja üritas võidelda, saab vaadata videost SIIN.

Tegu oli teise samasuguse raske jõusaaliõnnetusega Austraalia samas piirkonnas umbes nädala jooksul. 15-aastane Ben Shaw asus Pine Riversi jõusaalis rinnalt suruma 98-kilost kangi ja see kukkus talle kaelale. Nooruk avastati kangi alt alles pool tundi hiljem ja viidi haiglasse. Paraku ei suutnud arstid tema elu päästa ja ta suri haiglas mõne päeva pärast.