Korvpall
3. oktoober 2017, 15:23

Korvpallitreener Meistrite liigast: 6 mängu 14 päevaga on ebareaalne ja ebaõiglane (2)

Korvpalli Meistrite liiga põhiturniirile jõudis ainult üks esimeses eelringis alustanud meeskond: Ludwigsburg. BC Kalev/Cramo VTB Ühisliiga vastane Saraatovi Avtodor jooksis eile õhtul Itaalias õhust tühjaks.

Avtodor kaotas Capo d'Orlandole 59:92 ning meeskonna peatreener Andrea Mazzon kritiseeris kvalifikatsioonivõistluse formaati: "Püüdsime teha kõik võimaliku ega saa kedagi süüdistada, sest formaat, kus 14 päevaga tuli pidada 6 mängu ja palju reisida, on ebareaalne ja sportlaste suhtes ebaõiglane (Capo d'Orlando alustas alles kolmandast ringist - toim). Iga meie reis kestis 15 kuni 17 tundi," pahandas Mazzon.

Ta märkis oma sõnade kinnituseks, et esimesest eelringist alustanutest suutis kõik kolm tõket ületada vaid Saksamaa klubi Ludwigsburg. "FIBA peab leidma lahenduse, mis austaks võistluse kõiki osalisi ühtemoodi. Täna jäime vastastest igas aspektis sammu võrra maha, oli näha, et mehed väsisid."

Eelmises ringis BC Kalev/Cramost jagu saanud Szekesfehervari Alba võitles võõrsil Izmiri Pinar Karsiyaka vastu vapralt, jäädes alla 72:81 ning kaotas kokkuvõttes seitsme punktiga.

Lisaks eelpool mainitutele pääsesid põhiturniirile veel Utena Juventus, Radomi Rosa, Nanterre, Bonni Telekom ja Madridi Estudiantes.

Põhiturniiri alagrupid: