Foto:
Liigume
3. oktoober 2017, 15:57

Maailma suurimad spordiennustuse võidud

Hiljuti tuli välja uudis, et Eestist pärit mängija tegi 12-st poksimatšist koosneva mitmikpanuse, millega ta võitis 230 906 eurot! Tegemist on suurima Eestis saadud spordiennustuse võiduga, ent maailmas on olnud uskumatuid võite küll ja rohkemgi veel. Järgnevalt on Coolbet pannud kokku 10 suurimat võitu läbi ajaloo.

10. Mali koondise uskumatu comeback

Vaid vähesed uskusid, et Mali suudab vältida kaotust Angola vastu 2010. aasta Aafrika meistrivõistlustel. Kui mängu lõpuni jäi 11 minutit, oli Mali 0-4 kaotusseisus ning kõik näis olevat enam kui kindel.

Siiski tundus ühele ambitsioonikale jalkafännile, et ime on veel võimalik ning ta tegi kiirelt £5 panuse normaalaja viigile. Kui 90 minutit täis tiksus, polnud aga skoor karvavõrdki muutunud ning Angola fännid hakkasid juba võitu tähistama.

Siis juhtus aga midagi täiesti uskumatut. Mali lõi lisaminutitel 4 väravat ning tegi sellega teoks ühe meeldejäävaima comeback´i jalgpalli ajaloos. Hiljem tähistasid seda tulemust paljud vutisõbrad, kuid kõige õnnelikum oli just see tundmatuks jäänud mängija, kes teenis tänu oma intuitsioonile 5000 naela.

9. Õnnestunud kauglöök õigustas Adrian Haywardi pikaajalist riski

See toimus 2006. aastal, mil Liverpool mängis FA Karika kolmandas ringis Lutoni vastu.

Liverpool juhtis ühe väravaga ning Lutonil polnud mängu viimastel minutitel enam midagi kaotada. Nad võtsid suuri riske ning Lutoni väravavahti võis näha koguni vastaste väljakupoolel mängimas.

Äkitselt sai aga Xabi Alonso oma väljakupoolel palli ning tulistas selle teiselt poolt keskjoont vastaste väravasse. Tema meeldejääv koll tagaski Liverpoolile 5 - 3 võidu.

Liverpooli fännid olid küll hullumas, kuid keegi polnud õnnelikum Adrian Haywardist.

Just selle mehe peas keerles eelmisel aastal mõte, et Xabi Alonso suudab skoorida ka omalt väljakupoolelt. Ta astus viimaks sisse ühte kihlveokontorisse ning tegi sellele 200-naelase panuse. Kuigi hooaja lõpuni oli veel tublisti aega, määrati panusele koefitsient 125 ning kihlveokontor oli enam kui kindel, et nad ei kuule sellest enam kunagi.

Paraku ei pääsenud nad aga mahlasest £25 000 väljamaksest.

8. Gerry McIlroy isalik vaist

Mõistetavatel põhjustel ei tohi sporditähed enda peale panustada. Küll on see aga lubatud nende vanematel.

Gerry McIlroy 15-aastane poeg Rory paistis olevat igati lootustandev golfimängija ning Gerry panustaski 200 naela, et poiss võidab 10 aasta jooksul British Openi. Kihlveokontorid ei pidanud selle tõenäosust küll suuremaks kui üks viiesaja vastu, kuid mees oli endas nii kindel, et ärgitas ka mitmeid sõpru oma eeskuju järgima.

2014. aastal võitis Rory McIlroy British Openi ning kihlveokontor kinnitas, et maksis just välja 100 000 naela tema isale ning 80 000 naela isa sõpradele.

7. Fred Craggs ja "Unistus Sai Teoks"

Oleks üsna aus väita, et Yorkshire'ist pärit Fred Craggs ei mõelnud vist ülearu palju, kui ta ühel kenal 2008. aasta päeval hobuseid valis. "Õnneks" tegi ta kõigest 50-pennise mitmikpanuse.

Oma 60. sünnipäeval ennustas Craggs korraga kaheksa hobuse võitu, valides teiste seast välja selliste põnevate nimedega ratsud nagu A Dream Come True, Isn’t That Lucky ja Racer Forever. Kõiki neid hobuseid ühendas küll kõlav nimi, kuid paraku ei kuulunud keegi neist soosikute ega isegi mitte võimalike üllatajate hulka.

Kihlveokontorid pakkusid sellele üsna absurdsena tunduvale kihlveole koefitsienti 2 000 000. Jah - ei vähem ega rohkem kui ühte kahe miljoni vastu...

Jooksud toimusid riigi erinevates paikades ning imekombel võitsidki just needsamad hobused, kelle Fred Graggs (kogemata) välja valis. Sarnaselt ühe võiduhobuse nimele saigi mehe unistus teoks ning vaid 50-pennine panus tegi temast hoobilt miljonäri!

6. Fänn, kes ei andnud kunagi alla

Koefitsiendid on tihti moonutatud põhjusel, et tõsised fännid panustavad alati ning iga hinna eest oma lemmikmeeskonnale. Mõnikord on järjekindlus viinud ka sihile.

2011. aastal panustas üks tundmatuks jäänud pesapalli fänn $250 sellele, et St. Louis Cardinals pääseb MLB finaalseeriasse, mida tuntakse ka World Series nime kandva duellina. Selle tõenäosus oli 1:500-le, kuid lisaks panustas ta täiendavad $125 oma lemmiku World Series võidule - seda koguni koefitsiendiga 999.

Cardinalsi mäng ei sujunud enne panuse tegemist kohe kuidagi, kuid ühel hetkel hakkasid nad järjekindlalt mänge võitma. Aasta lõppeski kõige suurema üllatusega World Series ajaloos, mis tõi truule fännile sisse 375 tuhat dollarit.

Top 5 võidu kohta loe edasi siit!

Kui soovid ise ka oma õnne proovida, siis ava konto ja Coolbet kahekordistab sinu esimese sissemakse 150 euro ulatuses!