Sir Bobby Charlton.Foto: ANDREW YATES
Jalgpall
3. oktoober 2017, 18:01

1966. aastal Inglismaa koondise MM-tiitlini vedanud Sir Bobby Charlton teadis juba siis, et tema silmad uut MM-kulda ei näe (2)

1966. aasta kodusel MMil võitjakarika peakohale tõstnud Sir Bobby Charlton sõnas, et teda ei üllata fakt, et Inglismaa jalgpallikoondise pole pärast 51 aasta tagust triumfi suurturniiridel edukas olnud. 

11. oktoobril oma 80. juubelit tähistav endine ründaja sõnas pühapäevases telesaates, et teadis juba toona, 51 aastat tagasi, et oli korda saanud midagi ajaloolist. 

"Mõistsime juba siis, et oleme saanud hakkama millegi imelisega," sõnas mees. "Millegagi, mis meie eluea jooksul enam ei kordu. Meil kõigil on praeguseks selja taga imelised karjäärid, kuid mõelda, et ühel hetkel olime just meie maailma parim meeskond, on imeline."

"See kogemus jääb alatiseks meelde," jätkas Charlton. "Andsime endast kõik ning tasu selle eest oli lihtsalt võrratu. See oli paradiis. Juba siis olin saavutatu üle väga uhke - ainuüksi finaalis mängimine oli võrratu, aga selle võitmine lausa sensatsiooniline."

Sir Bobby Charlton esindas Inglismaa koondis tosina aasta jooksul 106 korda ning lõi selle ajaga 49 väravat. Tema koondisekarjääri säravamaks hetkeks oli 1966. aastal MM-finaal, kui britid alistasid lisaajal Geoff Hursti kahest tabamusest Saksamaa koondise 4:2. 

Veel kaks aastat hiljem jõuti Itaalias toimunud EMil poolfinaali, kus vannuti 0:1 tulemusega alla Jugoslaaviale. Lohutusauhinnana said britid pärast Nõukogude Liidu 2:0 alistamist kaela vähemalt pronksmedalid.