Praegu Venemaa sportlased võistelda ei saa.Foto: SCOTT HALLERAN
Spordivaria
3. oktoober 2017, 21:35

OO ÜLEVÕIM! Tõstmise EM liigutatakse võistluskeelu all olevate sportlaste pärast kevadest sügisesse (2)

Venemaa sportlased oleks pidanud koos kaheksa teise riigi esindajatega jääma tõstmise MMilt ja EMil seoses aastase võistluskeeluga kõrvale. Ometi on salakavalad naabrid suutnud leida viisi, kuidas oma atleedid Vana Maailma mõõduvõtule sokutada. 

Septembri lõpus otsustas Rahvusvaheline tõstespordiliidu (IWF) täitevkomitee, et karistab üheksat riiki aastase võistluskeeluga. Nimetatud riigid olid Armeenia, Aserbaidžaan, Valgevene, Hiina, Moldova, Kasahstan, Venemaa, Türgi ja Ukraina, kelle sportlased jäid 2008. ja 2012. aasta olümpiamängudel dopinguga vahele kolmel või enamal juhul.

See aga tähendanuks, et nimetatud riikide esindajad oleks jäänud eemale nii novembris USAs Anaheimis aset leidvalt MMilt kui järgmise aasta kevadel Türgis toimuvalt EMilt. 

Täna teavitas aga Venemaa tõstespordi föderatsiooni president Maksim Agapitov, et 2018. aasta EMi toimumisaeg lükatakse edasi sügisesse, et võistluskeeldu kandvate riikide sportlased Vana Maailma mõõduvõtul osaleda saaksid. 

"Märtsikuusse kavandatud EM lükkub edasi sügisesse, kuniks meie [riigi] võistluskeeld lõppeb," sõnas Agapitov. Türgis Antalyas toimuv võistlus oleks esialgu pidanud aset võtma märtsis.