Foto: PantherMedia / Scanpix
Liigume
5. oktoober 2017, 12:49

Mida sa päriselt SOOVID?

Tead neid hetki, kus kõik oli hästi ja siis järku on kõik… halvasti? Ehk siis enne teadsid sa täpselt mida hommikuti teha, siis nüüd järsku sa ei tea. Või kui enne sa teadsid, et on olemas koht, kus sind oodatakse, siis enam ei ole. Ja üldse on järsku kõik muutunud totaalselt ja kõik tundub lootusetu ja üsna tumedates värvides. Kindlasti oled ka seda kuulnud, et igas halvas asjad on midagi head… Mida kindlasti sellel hetkel pole, sest sa lihtsalt ei näe, aga hiljem saad sellest aru.

Igatahes see uks või siis halvimal juhul mitu ust on sulgunud ja sa oled seisus, kus peaks midagi ette võtma. Ma julgen arvata, et ka enda tunnete välja elamine on millegi ette võtmine, kuid paraku pole see kõige targem tegu. Lihtne oleks karjuda, trampida jalgadega ja öelda, et mul on õigus ja oma vihaga justkui proovida asju parandada, kuid paraku ei tööta see kohe üldse. See teeb eelkõige sinu enda tuju halvemaks, sest kellegi teise tuju ei kõiguta see kohe kindlasti nii palju kui sinu oma. Seega teed sa sellega haiget vaid iseendale, mis sest et sa soovid, et ka teine inimene saaks aru sellest, mida sa tunned. Kuid mõtlematute sõnadega ei saavuta sa kohe kindlasti seda, mida sa saavutada tahaksid. Hinga lihtsalt paar korda sügavalt sisse ja välja ning alles seejärel alusta tegutsemist.

Täna inimest

Seda on tegelikult väga raske teha, sest vihasena olles ei märka me seda head, mis meil oli. Kindlasti õppisid sa töökohas nii mõndagi ja selle eest tasub olla tänulik, isegi kui lõpp oli väga inetu ja ebameeldiv sinu jaoks. Olles tänulik, saad sa ise minna edasi, teades, et sa oled oma parima andnud ja oled väärtustanud neid kogemusi. Ka kõik töövestlused ei lähe alati nii nagu sooviks, kuid taaskord sa saad olla tänulik ja väljendada seda tänutunnet. Usu, inimesed märkavad ja väärtustavad seda. Sa jääd neile meelde, sest väärtustasid nende aega ja kui nad uuesti su nime näevad, siis tekitab selle nime lugemine positiivseid emotsioone. Samamoodi toimib see ka muudes inimestevahelistes suhetes, sest kuigi meil on valus ja tahaks terve maailma peale justkui karjuda, siis tegelikult on nii palju seda, mille eest tasub tänulik olla, mida tasub märgata ja millele tähelepanu pöörata.

Mõtle sellele, mida sa päriselt teha soovid

Kui igapäeva kiires elutempos ei jää meil väga palju aega selle jaoks, et mõelda, kas see, mis me hetkel teeme ka meile päriselt meeldib, siis nüüd on sul aega. Kui uksed on juba sulgunud, siis see on see hetk, kus parim võimalus on kuulata iseennast. Kuulata end päriselt! Mõtle kõikidele nendele tegevustele, mille tegemist sa naudid, mõtle sellele, milles sa hea oled ja lihtsalt tegele iseendaga. Unusta hetkeks see, et sa peaksid olema täiuslik, et sa peaksid vastama mingitele standarditele ja peaksid kellelegi kogu aeg aru andma, mida sa mis kell teed. Unusta isegi hetkeks see, mida sõbrad sulle ütlevad. Jah, sõbrad tahavad sulle head, kuid on mõned asjad, mis tuleb sul endal otsustada, kuulates oma südamehäält. Seega unusta kõik ebavajalikud asjad, unusta isegi hetkeks see, millised on su praegused oskused või mida sa praegu teha oskad… Keskendu ainult sellele, mida sa tahaksid teha, mis on sinu unistus.

Koonda enda ümber inimesed, kes saavad sind su unistusega aidata

Kui sa oled teada saanud selle, mida sa teha tahaksid või kuhu suunas sinu mõtted liiguvad, siis on hea mõte leida mõni inimene, kes sellega juba tegeleb või kes oskab sulle nõu anda, kuidas sa jõuaksid eesmärgini. Inimene, kes juba tegeleb selles valdkonnas, oskab su küsimustele vastata, oskab sulle nõu anda, sind suunata. Kuid taaskord oluline on see, et sa jääksid iseendaks. Teise inimese jaoks on see valdkond tuttav ja tema jaoks käivad asjad iseenesest mõistetavalt, kuid sina pead õppima ja see peab siiski jääma sinu unistuseks, sinu teekonnaks. Seega õpi targematelt, kuid kui sa tunned, et miski pole õige, siis anna sellest märku ja liigu siiski nii nagu tundub sinu jaoks õige.

Ükskõik, millises eluetapis sa hetkel pole, kuula iseennast. Leia endale see väike hetk, et kuulata ja saada teada, kas sa tõesti liigud just sellel rajal, kus sa liikuda tahad või on aeg pöörata vasakule või paremale.

Loe Anne Hanni postitusi tema blogist http://annehanni.com/blog/.