Tartu korvpallimeeskonna raudvara Janar Talts.Foto: Aldo Luud
Korvpall
4. oktoober 2017, 20:40

Esimesel poolajal viskekontserdi pakkunud Tartu jäi tugevale Türgi klubile siiski alla (4)

Tartu Ülikooli korvpallimeeskond kaotas FIBA Europe Cupi teise eelringi avamängus Istanbuli Büyükcekmecele 78:87. Korduskohtumine peetakse 11. oktoobril Tartus ja seal vajatakse põhiturniirile pääsemiseks vähemalt 10punktilist võitu.

Vastased ei saanud uuenenud Tartu mänguplaaniga alguses kuidagi hakkama ja kuigi tartlased tabasid ka kohati keerulisi kolmepunktiviskeid, leiti tihti tee ka korvi alla. Erilistes raskustes oldi mängujuht Vytenis Cizauskase ja tsenter Carl Engströmi koostöö takistamisega.

Avaveerand kuulus Tartule 28:21 ja poolajapausile mindi seisul 52:43. Kohati paisus edu lausa 13 punktini. Sealjuures oli esimese perioodi järel tartlaste visketabavus väljakult 15st 12 (80%) ja poolajaks 31st 21 (68%).

Kolmanda veerandaja järel leidis Tartu ennast juba kaotusseisust 63:66. Istanbuli meeskond muutus kaitses hoopis agressiivsemaks ja tartlased olid kohe hädas. Olukorda ei teinud paremaks ka Engströmi neljas viga kolmanda veerandi alguses.

Büyükcekmece kasvatas neljandal perioodil aeglaselt, aga kindlalt edu. Võiduvõimalusi Tartul lõpuks enam ei tekkinud.

Tartu resultatiivseim oli Cizauskas 24 punktiga, leedulane jagas ka viis resultatiivset söötu. Engström lisas 16, Janar Talts 13 ja Steven Cook 12 silma.

Vastastele tõi 173 cm pikkune ameeriklasest mängujuht Erving Walker 20 punkti ja kaheksa resultatiivset söötu, tema kaasmaalane Bracey Wright viskas samuti 20 silma. Hooajal 2013/2014 Kalev/Cramos mänginud rumeenlase Vlad Moldoveanu arvele jäi 10 punkti ja viis lauapalli.

Esimeses eelringis Ukraina meeskonda Dnepropetrovski Dniprot võitnud Büyükcekmece tegi vaid neli pallikaotust. Tartu vastavaks näitajaks jäi 10, neist pooled läksid Cooki arvele.