"Hommikusöök staariga" - Ott Kiivikas; Anu Saagim; Tiina Treumann Video: Jörgen Norkroos
Inimesed
6. oktoober 2017, 18:41

HOMMIKUSÖÖK STAARIGA | Ott Kiivikas: aru ma ei saa, miks restoranid toitudesse nii palju võid topivad (89)

Suurel Osturalli nädalal kolis Eesti üks tipprestorane Salt Tallinna Kaubamaja Meestemaailma kolmandale korrusele. Salt on valitud mitmel korral Eesti parimate restoranide hulka ning pälvinud seeläbi ka rahvusvahelist tunnustust, nii on restoran viimasel kahel aastal olnud Nordic White Guide’i edetabelis Baltikumi restoranidest 13. kohal.

„Osturalli on väga suure mahuga kampaania. Lisaks ligi 10 000 kampaaniapakkumisele, mis on spetsiaalselt selleks hangitud, mõtleme alati ka veidi laiemalt, kuidas veelgi rohkem kliente üllatada. Nii otsustasime sel korral teha koostööd Eesti tipprestoraniga, kes pakub ka meistritasemel tänavatoitu,“ rääkis Kaubamaja ASi turundusdirektor Britta Ratas. „See mõte on parajalt pöörane ja haakub seetõttu Osturalliga väga hästi. Tulevikus plaanime selliseid koostööprojekte veelgi, tänapäeva kaubanduses on see uus reaalsus,“ lisas Ratas.

„Osturallil pop-up-restorani avamine on paras väljakutse, kuid kindlasti seda väärt. Tegu on meie jaoks väga erilise projektiga, mille teeb põnevaks just poekeskkond ja võimalus näidata end suuremale publikule. Maailma restoranide trendid liiguvadki just selles suunas, et tervitatakse kliente täiesti uue menüüga üllatuslikus keskkonnas,“ rääkis Salti perenaine Tiina Treumann. "Oleme meestemaailma kolmandale korrusele kohandanud restorani jaoks pop-up-ala, kus pakutakse parimat valikut restorani tänavatoidust. Nii leiab menüüst krõbedaid rebitud pardiliha palle vürtsika sriracha kastmega ning üht restorani vaieldamatut hittrooga, Havai-pärast POKE AY lõhet valge redise, wakame ja soja-mirini kastmega.

Kõike seda ilu palus Bravuuritar mekkima meie staarkulturist Ott Kiivika, kes on tuntud, kui väga teadlikult toituv sportlane. Kuna mees valmistub hetkel ka MMiks, siis on tema jaoks aktuaalne ka õige kaalu saavutamine. Oti enda sõnul on ta viimase kahe kuu jooksul kaotanud kuus kilo ja seda just tänu rangele toitumiskava järgimisele.

"Kaks ja pool kilo on veel vaja kähku alla saada," muretses mees meie hommikusöögirallil. "Kardan näiteks restoranides kõige rohkem kastmeid. Need on väga salakavalad, sest sinna saab peita igat sorti mitte tervislikke rasvu. Silmaga seda ei näe ja kreemjas maitse petab ka ära."

Ott osales ka hiljuti tõsieluseriaali "Tähtede Hõelusikas" salvestusel, mis jõuab TV3 ekraanile alates 13. oktoobrist. Mees oli üks tuntud staaridest, kes võitles ihaldusväärse Hõbelusika tiitli nimel.    

Ott, pääsesid tänu põnevas saates osalemisele ka Eestimaa parimate restoranide köökidesse. Mis sind seal enim üllatas? 

Üllatas see, kui palju kasutatakse tegelikult toitudes võid. Aru ma sellest ausalt öeldes ei saa... 

"Hommikusöök staariga" - Ott Kiivikas; Anu Saagim; Tiina Treumann (paremal ääres) Foto: Jörgen Norkroos

Meil on siin kohe võimalus küsida seda restorani Salt perenaiselt Tiinalt. Miks pannakse restoranides toitudesse nii ohtralt võid ja koort?

Koore suhtes olen pisut skeptiline, aga või on kindlasti see mis annab toidule maitse. Loomulikult tuleb kasutada head naturaalset võid. Restoranis soovitaksin siiski süüa tasakaalustatult. Kui üks toit on võiga, siis teine võiks olla võivaba näiteks. 

Meie aga valmistasime seekord Otile kolm erinevat rooga: 

Kaheksajala ceviche: keedetud kaheksajalg, koriander, laim, tšilli, sool, pipar, punane sibul, lendkalamari

Lõhe Poke AY: lõhefilee, sojamirin ehk Jaapani riisiäädikas, sool, suhkur, valge redis, wakame, seesami seemned, lendkalamari

Friteeritud kotletid rebitud pardilihast

Vaata meeleolukat videot pop-up roogade valmistamisest!

"Hommikusöök staariga" - Ott Kiivikas; Anu Saagim Foto: Jörgen Norkroos

Pikemat intervjuud Otiga loe juba homsest paberlehest!