Aivar Kuusmaa mängus Kalev/Cramo vastu.Foto: Martin Ahven
Korvpall
5. oktoober 2017, 22:39

Aivar Kuusmaa napist kaotusest Kalev/Cramole: oleme roostes, aga näitasime sisu (2)

Kevadel Eesti korvpalli meistriliigas hõbeda võitnud Rapla Avis/Utilitas kohtus täna meistriliiga hooaja avamängus kevadise finaalivastase Kalev/Cramoga ja kaotas alles lisaajal 76:78 (68:68).

Kalev kontrollis mängu teise poolaja alguseni, aga Rapla jõudis kolmanda veerandi keskpaigas 44:44 viigini. Kalev haaras korraks uuesti initsiatiivi, aga viimastel minutitel jõudis Rapla leegionäride Nolan Cressleri ja Devonte Upsoni vedamisel taas järgi. Viimane rünnak jäigi Raplale, aga Gert Dorbek ei suutnud korralikule viskepositsioonile jõuda.

„Hoolimata sellest, et oleme pisut roostes nii kaitses kui rünnakul, näitasime sisu. Oli hea võitlus ja me ei lasknud neid jooksma. Tavaliselt on Kalev/Cramo sats, kes viskab mängus umbes neljandiku punktidest tänu kiirrünnakutele. Mängu otsustasid väikesed asjad – panime liiga palju vabaviskeid mööda, kaasa arvatud otsustavatel hetkedel,“ rääkis Rapla peatreener Aivar Kuusmaa pärast kohtumist.

21 punkti visanud Nolan Cressler (punases) tegi Kalev/Cramo vastu südi partii. Foto: Martin Ahven

Palju ei puudunud ka teisest lisaajast. Viis sekundit enne lõppu tegi Sten Sokk 77:74 eduseisus Indrek Kajupangale kolmese viskamise ajal vea, aga Rapla kapten ei suutnud kolmandat vabaviset tabada. See otsustaski mängu saatuse.

Kuusmaa sõnul tehti varasematel päevadel Kalevi mänguplaani lahti muukimisel head tööd ja suures osas kodutöö toimis. Ta lisas, et päris reaalset jõudude vahekorda tänane matš siiski ei näidanud, sest kalevlaste poolelt ei teinud kaasa Cedric Simmons, Janari Jõesaar ja Kristjan Kangur.

Rapla võistkond pole veel täielikult komplekteeritud. Juurde otsitakse neljandat välismängijat, aga millisele positsioonile, pole veel selge.

"Kui saaksime hea mängujuhi juurde, oleks meil päris valus võistkond. Teisalt, kui meil ühe pikaga midagi juhtuma peaks, mis siis saab? Otsustame selle küsimuse kuu lõpuks ära, aga ma tahaks ka seda, et noored platsile saaks. Ma ei saa (18aastasele Gregor) Ilvesele midagi ette heita, sest tal puudub sisuliselt sellisel tasemel mängimise kogemus. Kalev/Cramo kaitse vastu polnud kõige hullem mäng. Nii füüsilist kaitset meile järgmistes kohtumistes ilmselt vastu ei tule," selgitas Kuusmaa.