Tartu ööjooks Foto: Reigo Teervalt
Kergejõustik
7. oktoober 2017, 11:38

FOTOD | Esimene ööjooks ja NOËP tõid Tartu südalinna ligi 1200 osalejat

Reede õhtul Raekoja platsilt alguse saanud meelelahutuslikust jooksuüritusest Friday Night Run võttis esialgsetel andmetel osa 1170 jooksusõpra.

4-kilomeetrist distantsi sai joosta nii ajavõtuga kui ajavõtuta. Ürituse juhatas kell 20 kontserdiga sisse NOËP, kell 21 andis tunnustatud artist jooksule stardi.

Kohale tulnud inimeste hulk oli korraldajatele positiivseks üllatuseks. „Rahvast oli vingelt palju ning paistis, et meeleolu oli kõigil hea. Kui kaks nädalat tagasi tundus 1000 osalejat liiga optimistlik prognoos, siis reedene ligi 1200 jooksjat annab lootust, et uuel aastal võiksime mõelda juba osavõtunumbrist 2000,“ ütles ürituse peakorraldaja Indrek Kelk.

Üritusega sooviti pöörata ka tähelepanu pimedal ajal tänavatel liiklemisele, seda eriti jalakäija või jooksja vaatevinklist. Seetõttu anti igale osalejale slap wrap helkur, mis jooksjad Taaralinna tänavatel helkima pani.

Ühtlasi avas Friday Night Run 6. Tartu Linnamaratoni programmi, mis jätkub laupäeval põhidistantside (42, 21 ja 10 km) ning lasteüritustega. Kokku on laupäeval Tartusse oodata üle 6000 väiksema ja suurema jooksuhuvilise.