Foto: AFP / Scanpix
Maailm
8. oktoober 2017, 09:26

Trump trikitab: presidendi sõnul töötab Põhja-Korea vastu ainult üks asi, kuid ei ütle, mis! (31)

Laupäeval ütles USA president Donald Trump Twitteris, et "ainult üks asi töötab" võitluses Põhja-Koreaga, ent jättis saladuseks, mida ta silmas peab.

"Presidendid ja nende administratsioonid on Põhja-Koreaga juba 25 aastat läbirääkimisi pidanud, teinud kokkuleppeid ja maksnud üüratuid rahasummasid," kritiseeris riigipea Twitteris oma eelkäijaid.

"(Need) pole töötanud, kokkuleppeid on rikutud enne, kui tint paberil on ära kuivanud, tehes USA läbirääkijad lolliks. Vabandust, kuid ainult üks asi töötab!" kirjutas ta paljutõotava lause.

Et terve maailm on praegu Põhja-Korea agressiivsuse pärast mures, sai president ka vastu hulgaliselt küsimusi, mis siis õigupoolest tuumakatastroofi ära hoiaks? Ent Trump pole soostunud seni oma saladust avaldama.

Pisut hiljem vastas Trump Valges Majas ajakirjanike küsimustele, mis puudutasid tema varasemat krüptilist ütlust "vaikus enne tormi". Trump kiirustas pressikonverentsilt heategevusüritusele, öeldes, et "mul pole midagi selgitada". 

Mida kõik need riigipea väljaütlemised tegelikult tähendavad ja kas need peegeldavad järgnevaid samme, ei oska kommenteerida ka presidendi administratsioon.