Mänguhoos on Erik Keedus ja Lokomotiv-Kubani tsenter Vladimir Ivlev.Foto: Robin Roots
Korvpall
8. oktoober 2017, 18:44

7 VÕTIT | Ühisliiga algas kaotusega, BC Kalev/Cramo - Lokomotiv-Kuban 62:88 + GALERII

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond pidas hooaja esimese mängu VTB Ühisliigas ning pidi Kalevi spordihallis tunnistama Krasnodari Lokomotiv-Kubani 88:62 paremust. Õhtuleht võtab mängu kokku seitsme võtmeküsimuse abil.

1. Mis otsustas mängu saatuse?

Külaliste kõrgem mänguklass. Kalev alustas hästi ja juhtis 12:8. Kubani peatreener Saša Obradovic žestikuleeris talle omaselt ägedalt ja sõimas iga kaitses eksinud mängija mehemoodi läbi. Tulemus tuli - Kuban lõpetas avaveerandi 17:1 spurdiga ning lisas teise perioodi alustuseks veel neli silma. Nii kõva meeskonnaga kohtudes ei saa reeglina säärast mõõna sisse lasta, kui tahad mängu võita. Samuti eksiti mitmel korral oma korvi alt palli välja söötes! Parimal juhul vähendas Kalev vahe 8 punktile, kuid ei enamat. Pärast 44:34 lõppenud poolaega pani Kuban teise alguses tiheda kaitse toel kohe kõik lõplikult paika, kruvides vahe paarikümnele silmale.

2. Kas Ühisliiga jõujoonte osas on midagi uut?

Ilmselt mitte. Lokomotiv-Kubani koosseisus on kamaluga kvaliteetseid mängijaid ning nad olid võimelised nii individuaalselt kui ka võistkondlikus plaanis kalevlasi üle mängima. Nagu igal hooajal, peab ka tänavu juhtuma väiksemat või suuremat sorti ime, kui keegi keskmikest või autsaideritest suudab alistada mõne suure viisiku (CSKA, Himki, Lokomotiv-Kuban, Unics, Zenit) meeskonna, kui "suurt" just parajasti mõni vigastusteepideemia ei kummita. 

3. Millal hangib Kalev veel ühe tagamängija? 

Kalevi tänane nõrgim lüli oli leedulane Martynas Mažeika, kelle väljakule tulles hakkas ladusalt veerenud mänguvanker allamäge veerema. Peatreener Alar Varrakul ei jäänud üle muud, kui kasutada päris suure osa ajast väljakul koos Branko Mirkovici ja Sten-Timmu Sokku. Martin Dorbek ei saanud mänguaega, Mažeika mänguminute arv piirduski neljaga. Pikisilmi oodatud teravat tagamängijat läheb vaja, Mažeika on tiimis katseajaga.

4. Kes oli Kalevi parim?

Branko Mirkovic. Algviisikusse kuulunud serblasest mängujuht jäi ise mitmel korral vabaks ning ta kasutas avanenud võimalused isukalt ära. Ta tabas oma viiest esimesest kolmesest neli, lisas mõne kahese ja vabaviske ning kogus juba suureks vaheajaks 17 punkti ehk omade täpselt pooled. Teisel poolajal valvati teda hoolikamalt, lisandus 1 punkt ja mitu korvisöötu.

5. Mida edaspidi parandada?

Kalev vajab ühtlasemat tegutsemist. Peatreener Alar Varrak leidis hooaja alguses kaks eriilmelist viisikut - ühega neist alustas, teisega tõi juurde kogemust. Täna viisid esimesed vahetused aga meeskonna rütmist välja ning edaspidi polnud viisikutest enam juttu. Tuumik, kellega juhendaja püüdis läbi ajada, kuivas päris väikeseks. Kalev vajab hiljemalt 23. oktoobri kodumänguks Permi Parmaga, et põhirotatsiooni kuuluks 9-10 meest ja nad kõik suudaks ühtlaselt tegutseda. 

6. Mida ütlesid asjaosalised?

Lisame kommentaarid esimesel võimalusel. 

7. Mis saab edasi?

Kalev peab teisipäeval mängu koduses meistriliigas Pärnu Sadamaga, Kuban alustab päev hiljem EuroCupi turniiri võõrsil Limogesi vastu. Huvitav on asjaolu, et Ühisliigas on mõlema meeskonna järgmine vastane Kaasani Unics - Kalev kohtub Tatarimaa esindusega 15. oktoobril võõrsil, Kuban aga 21. oktoobril kodus.