Indianapolis Colts vs San Francisco 49ers.Foto: Michael Conroy
NFL ameerika jalgpalli liiga
9. oktoober 2017, 00:27

GALERII | Hunt ja Colts said skandaaliga alanud matšis hooaja teise võidu

Ameerika jalgpalluri Margus Hundi koduklubi Indanapolis Colts teenis hooaja teise võidu, kui koduväljakul saadi lisaaja järel 26:23 jagu San Francisco 49ersist.

Juba teist korda sellel hooajal läks Coltsi matš lisaajale, esimesel juhul jäädi lõpuks Arizona Cardinalsile alla. Täna suudeti aga 23:23 lõppenud normaalaja järel võit ikkagi koju tuua. Hunt sa statistikasse ühe vastase maha murdmise.

AFC lõunadivisjonis on Colts kahe võidu ja kolma kaotusega neljas ehk viimane. Samapalju võite ja kaotusi on ka Tennessee Titansil, kolm võitu on kogunud Jacksonville Jaguars ja Houston Texans.  

Spordist enam küttis aga kirgi mängu eel toimunu. Nimelt laskusid mitmed San Francisco mehed USA hümni ajal protesti märgiks ühele põlvele. Tegemist on žestiga, mida mustanahalised mängijad on kasutanud veidi enam kui aasta, et tõmmata tähelepanu politsevägivallale ja rassismile. 

Küll aga ei meeldinud meeste käitumine staadionile tulnud USA asepresidendile Mike Pence'ile, kes omakorda protesti märgiks areenilt lahkus. President Donald Trump andis Twitteris teada, et tema soovitas Pence'il väljakult lahkuda. 

Muuhulgas avati matši eel Coltsi kõigi aegade kuulsaima mängija Peyton Manningu ausammas. Legendaarne Manning oli ise samuti Indianapolises kohal ja elas endise koduklubi võidule kaasa. "Hinges olen ma alati Colt," ütles ta enne matši. 

Indianapolis Coltsi omanik Jim Irsay ja Peyton Manning värskelt avatud ausamba ees. Foto: Darron Cummings