Rain Veideman (palliga).Foto: Udine / Facebook
Korvpall
9. oktoober 2017, 10:12

Veidemani klubi boss riputas treeneri pea kohale piraka kirve ja nõudis iga hinna eest võitu

Eesti korvpallikoondislase Rain Veidemani koduklubi Udine sai Itaalia tugevuselt teises liigas eile hooaja teise kaotuse, kui võõrsil jäädi 70:80 alla Mantova meeskonnale.

Tiimiboss Alessandro Pedone pole olukorraga absoluutselt rahul ning postitas meeskonna Facebooki lehele vihase tiraadi. Enim sai piitsa peatreener Lino Lardo.

"Nii need asjad ei käi! Hooajapileti on ostnud 2000 fänni, kes usuvad meisse ja oleme neid alt vedanud. Mulle ei meeldi meeskonna olek, kehakeel ja augud kaitses," alustas ta.

Seejärel nõudis ta, et Lardo annaks rohkem minuteid Ousmane Diopile, hindas Andrea Benevelli esitust äärmiselt ebastabiilseks ja tundis muret 26 minuti jooksul nulli peale jäänud Tommaso Raspino üle.

"Tahan homme (täna) Lino Lardoga kohtuda, sest ma ei taha enam näha, kuidas meeskond kokku variseb ja mängib ilma hingeta. Vabandan isiklikult fännide ees, et Udine nii nõrga esituse pakkus. Järgmisel pühapäeval nõuan võitu," lõpetas klubijuht.

Meeskonna liider Veideman pääses seega otsesest kriitikast. Kohalik meedia hindas 19 punkti visanud Veidemani eilse kohtumise parimaks. "Ta võttis pärast esimest poolaega mänguohjad üle ja viis Udine ette. Üksinda ei suuda eestlane aga tiimi võidule vedada. Ta mängis ihuüksi, vastas oli aga meeskond," kirjutas väljaanne Tutto Udinese.

Pühapäeval võetakse vastu Ravenna, kes pole sel hooajal veel kaotusekibedust tundnud.