Gylfi Sigurdsson tähistamas kohtumise avaväravat. Foto: Brynjar Gunnasrson
Jalgpall
9. oktoober 2017, 23:35

ISLANDI IME! Väikeriik kindlustas koha järgmise suve MM-finaalturniiril (4)

Täna tõmmati Euroopas MM-valiksarjas joon alla D, G ja I-alagruppidele. Kui juba enne oli selge Hispaania pääs järgmisel suvel meie idanaabrite koduõuel peetavale suurturniirile, siis viimases mänguvoorus valmistas Islandi jalgpallikoondis koduväljakul oma poolehoidjatele imelise kingituse, alistades Kosovo 2:0 ja teenides nii pileti 2018. aasta MMile. Kolmanda meeskonnana kindlustas otsepääsu Venemaale Serbia vutikoondis.

Islandi 2:0 võidumängus tõusid nende kangelasteks Gylfi Sigurdsson ja Johann Gudmundsson.
I-grupi teistes mängudes alistas Horvaatia Andrej Kramarici tabamustest 2:0 Ukraina. Meie põhjanaabrid soomlased suutsid koduväljakul Türgi vastu välja võidelda magusa 2:2 viigi ning lõpetada kohutavalt alanud valiksari nelja kaotuseta mänguga (2 võitu, 2 viiki). 

I-grupi tabeliseis: 


G-grupis oli Hispaania viimane kohtumine pelgalt vormistamise küsimus. Võõrsil kohtumises Iisraeliga kindlustas neile 1:0 võidu kaitsev poolkaitsja Asier Illarramendi.
Grupi teistes mängudes oli Itaalia 1:0 parem Albaaniast ning Makedoonia tagus Liechtensteini puuri neli vastuseta väravat. 

G-grupi tabeliseis:



D-grupis oli enne tänast võimalus otsepilet vutimaailma suurturniirile teenida veel kolmel (Serbia, Iirimaa, Wales) meeskonnal. Oma pisikese eelisseisuse kasutas ära Serbia, kelle jaoks kindlustas MM-pileti mängus Georgia (1:0 võit) vastu poolkaitsja Nemanja Gudelj. 

Briti saarte siseasjast väljusid võitjatena iirlased, kes alistasid võõral väljakul oma superstaari Gareth Bale'ita pallinud Walesi koondise 1:0. Grupi kolmanda 1:0 võidu eest hoolitsesid austerlased, kes ei suutnud enamat kümnekesi lõpetanud Moldova vastu. 

D-grupi tabeliseis: