Anti SaarepuuFoto: Jörgen Norkroos
Talisport
10. oktoober 2017, 12:13

Anti Saarepuu kurikuulsast lepingujamast: advokaat tegeleb sellega (9)

Tänane Eesti Päevaleht kirjutab, et suusaliit ei luba vabariigi parimaid suusatajaid koondava Team Haanja sportlasi algaval hooajal MK-sarjas starti, sest nad ei allkirjastanud pühapäevaks alaliiduga lepingut. Team Haanja treener Anti Saarepuu lausus Õhtulehele, et sai asjast samuti teada Päevalehe vahendusel.

Ta täpsustab, et vastav info (kes möödunud pühapäevaks ei allkirjasta, see MK-sarjas starti ei saa) oli küll suusaliidu kodulehel kirjas, kuid muud suhtlust pole alaliiduga viimasel ajal toimunud. "Ausalt öelda pole end viimased kuu aega sellega absoluutselt mitte kuidagi sidunud," sõnab Saarepuu.

"Advokaat tegeleb sellega. Sportlased on kõik volitused talle andnud. Et minu ega nende energia ei läheks mujale."

Ta lisab, et advokaadi eesmärk on avalikkusele juba tuttav: võidelda välja Team Haanja hinnangul mõistlik leping. "Meie arvates praegune seda pole."

Kohtusse pole Saarepuu teada kaasus veel jõudnud. "Esialgu üritatakse ikkagi muudmoodi hakkama saada," märgib ta ja lisab, et nende treeningplaane praegune olukord ei mõjuta. Homme välislaagrisse sõitvad suusatajad rassivad endiselt MK- ja olümpiasihiga.

Tõsi, olümpiamängudele pääsemist lepinguteema ei mõjutagi, sest Pyeongchangi võib kvalifitseeruda ka Eesti meistrivõistluste kaudu ning Lõuna-Koreasse lendava koondise kohta langetab lõpliku otsuse olümpiakomitee. Praeguse seisuga on Eesti meessuusatajatel kolm olümpiakohta.

Ainsa Team Haanja sportlasena allkirjastas lepingu Karl Erik Rabakukk. Saarepuu põhjendas noormehe lüket sellega, et tema ei puutu kuidagi olümpiakomitee C- ja D-kategooria toetustesse, mis pole puuduva lepingu tõttu suusatajateni jõudnud.

Endine tippsprinter lubas, et Rabakukke ei suhtuta allkirja tõttu pärast kuidagi teisiti kui varasemalt.